Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedova přestavba nás ruší

Od: meri* odpovědí: 13 změna:

Soused nam oznamil ze bude zateplovat nova okna astrechu jenze on predelava i cely vnitrek a zadrhel vezi vtom ze jsme stenou nalepeni . On ale uz mesic takto pracuje bez púrestani t tedy i vsobotu a nedeli i do pul desate vecer myslim ze by na nas mel brat ohled argumentuje ze to mmusi udelat ale vse dela sjednim remeslnikem zkratka setri ale me vlastne rusi co by ste poradili

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Meri, jedině vydržet. Můžete zkusit s ním promluvit, zda by to trochu nemohl omezit v sobotu a v neděli. Ale jinak nevím, co by Vám pomohlo. Na jednu stranu je dobře, že s tím fofruje a budete mít dřív obvyklý klid. Můj bývalý soused dělal celkovou rekonstrukci domu, vlastně nechal jenom obvodové zdi. Já jsem na přístupové cestě kličkovala mezi cihlami, lešením - ze střechy lítaly cihly, když boural komín - bez dohledu na mne a jiné osoby a chodila za mnou tenkrát ještě menší vnoučata. Já jsem tam sama dávala latě s cedulí. Někdy šlo opravdu o život! Takže Vás chápu. Ale také jsem dělala rekonstrukci domu, tak vím, že bez rámusu, prachu a dalšího to nejde. Chce to jenom trochu ohleduplnosti k okolí. A někomu prostě tenhle fakt nic neříká, bohužel. Někdy je možné se domluvit na postupu prací tak, aby to co nejméně rušilo okolí. Ale někdy to fakticky nejde úplně zminimalizovat. *nevi*

marat*
hodnocení

2x

Jestli neruší noční klid, tak mu to zakázat nemůžete. Jestli dělá rekonstrukci celého vnitřku, tak to opravdu bez rámusu nejde. Jediná možnost je opravdu se zajít zkusit domluvit, jestli by nemohl rušné práce dělat přes týden. Ale vžijte se do jeho situace...chce co nejdříve bydlet normálně a ne na staveništi...

technikjirik*
hodnocení

2x

asi to nebude úplně hloupý člověk, kdyý měl tolik slušnosti aby vám řekl všechno na rovinu... je to jkistě obtěžující a máte na výběr... Bud na něj zavoláte hlídku městské policie... nebo to budete akceptovat a vydržíte naž to dodělá...anebo mu s tím barákem pomůžete aby to měl rychleji hotovo...

Když na něj budete volat policii, pokazíte sousedské vztahy a bůh ví čeho všeho by pak mohl být nasraný soused schopný... když mu půjdete pomoct hrozí, že toho bude zneužívat a nakonec budete jediným pracujícím na jeho stavbě... Jestli zateplení dělá už měsíc, pak se dá předpokládat, že bude mít v brzku hotovo.

Osobně bych jej poprosil aby svoji práci končil prostě v osm večer, tedy alespon tu hlučnou a prašnou část. Pokuid to není úplný křupan a vidlák z Hnojníku pod Chlivníkem pak si dá říct a jistě vyjde vstříc... a když nevyjde vstříc a nebude akceptovat že svým působením obtěžuje okolí, pak je na čase teprve volat policii..ale až po varování

meri*
hodnocení

Pane jirik dik za radu policajti opravdu ne ale ja si myslim ze by to mohli vedet na st. urade co by mel akceptovat to aby nedelal vnedeli mi odpovedel zeto ya nej nikdo neudela ale ja si m,yslim ze je mu to fuk my jsme duchodci aon je jeste jura kez bych mu to mohla oplatit pomahat bych mu nikdy nesla snad jeste na neco prijdete

jabraka*

Meri - přál bych ti bydlet v paneláku,kde ti soused otlouká z panelu omítku tři neděle v jednom kuse.Postižených je nás desítky,ale jemu to nevadí.

JABRAKA

meri*
hodnocení

Dik p .j. jsem rada zes me pochopil jsou vteto situaci asi vsichni stejni ale ja si myslim ze bych to nedokazala jsou opravdu bez OHLEDNI neumim si predstavit kdybych chodila do prace ajeste k tomu na nocni zatim

hodnocení

2x

Ono je to těžké. Noční klid neruší a ve zbytku dne to každému sousedovi vyhovuje určitě jinak. Mě osobně nepřijde půl desáté večer jako problém. Vadilo by mi to v 6 ráno. Nicméně dokážu pochopit, že je to prostě potřeba udělat a on se zjevně snaží využít každé chvíle, aby to měl hotovo. Čím více se bude muset omezit, tím déle se to bude táhnout. Navíc mi přijde férové, že vás na situaci upozornil předem. Až budete potřebovat zase něco dělat vy, předpokládám, že také bude mít pochopení.

doplněno 21.06.09 20:55:

Samozřejmě se můžete zkusit domluvit. Zkoušeli jste to? Já mám se sousedem dohodu, že nebudu vrtat po osmé večer. Má malou dceru a ta má pak problém usnout. Bylo to aktuální po nastěhování, kdy jsem se snažil každý den po práci něco udělat. Tím mě bohužel omezil na 30 minut až hodinu denně, takže se mi práce táhnula několik týdnů, kdy jsem jim zpestřoval každodenní večeři.

hodnocení

0x

meri, je těžká každá rada, páč nikdo z nás nevíme více o Vašich vztazích. Je třeba se domluvit se sousedem, protože Vám nikdo nepomůže, jedině on. Musíte se s ním dohodnot, že hlučná práce se bude dělat jen do XXhodin, v neděli po obědě bude spánek...

Jak by jste to dělali vy, být na jeho straně?

meri*
hodnocení

P. MILANE MUSIM REAGOVAT TAKE JSME DELALI NOVOU STRECHU OKNA ADVERE DOCELEHO DOMU KTERYCH JE 12 CELOU KUCH. LINKU NOVE LINOLEUM TADY PRACE JAK NA KOSTELE ANIZ BYCHOM JEJ NA TO UPOZORNOVALI NEDELALI JSME VSOBOTU ANI NEDELI ASNAD JEDNOU DO PUL DEVATE JENZE TED TY DOTACE JEJ HRNOU HLAVA NEHLAVA FURT PRYC TO MI DOUFAM NEVYVRATITE SNAD ME TO DONUTI ABY BYL TROCHU TOLERANTNI ZE MU PROMLUVIM DO DUSE A JINAK DIK

meri, také opravuji domek, ale jen o víkendech a dovolených. Jednou soused na mě volal, asi ve 22:30 běž už do pr...

tak jsme si to vyříkali a od té doby tak dlouho na střeše nejsem. (už je hotova) Jelikož jsem ranní ptáče, tak vstávám o víkendech okolo 7 hodiny. Ale o víkendu bych nikdy po ránu nepustil hlučné stroje. Počkám, až sousedi "vylezou" a pak jdu na to...

Přeji pochopení u sousedů .

meri*
hodnocení

Milane davas mi silu to vydrzet bez konfliktu dnes se konecne montujou okna ovsem firmou ato beru protoze to frci ale proyradim ti proc jsem podrazdena ono sdruhe strany mam taky povedenou sou. ktera chrani strom o prumeru osumdesat o vzsce ani nemluvim je to buk abys byl v obraze avse co spadne je ume na mem pozemku uklizim jak debil mest.urad naridil jen prorezani a sam . uklid ale ten ona ma jak serika u pr. takze tyto bez ohled. lidicky doslova nenavidim jeste jednou diky za podporu

lidka*

Zdravím meri ještě jednou! Zkuste i Vy sama víc chápat lidi okolo sebe. Jste v důchodě - já také. Ráno tedy nemusím vstávat do práce, jsem v pohodě, protože žiju, mám blízko svou rodinku - co víc si člověk může přát. Snad jenom pevné zdraví. Ale určitě nebudu chtít kácet krásné stromy, jakým bezesporu buk je, jenom proto, že každý rok opadá. Ale celé léto je krásný, snad ještě krásnější na podzim, kdy se zbarví do červenohněda. Možná, že už Vám dělá potíže listí shrabat. Ale jistě Vám někdo z rodiny pomůže. Můžete také ohleduplně zkrátit a prořezat větve, které přesahují na Vaší zahrádku. Ale pokud je strom zdravý, je to okrasa i užitek pro lidi okolo. Tady jste se podělila se svými problémy, které Vás momentálně trápí a to je dobře. Sdělená starost je poloviční starost, někdy se uleví. A teď už se zkuste zamyslet nad tím hezkým, co jistě okolo Vás určitě je. Věřte mi, že pozitivní myšlení u nás, kteří jsme za šedesátkou, je strašně důležité pro lepší pohodu a i zdravotní stav. To jsem ještě potřebovala dodat a doufám, že se pro to na mne nebude zlobit. Myslím to skutečně upřímně. :)

meri*
hodnocení

Zdar lidko asi si se ve me moc zmylila zde nejde jen o listi strm me stini yanasi okapy a svody a i to listi ktere pade na prostory pred domem a tedy i pred jeji delam sama trpi ti streca vse kolem mechovati neumis se do toho vubec vzit nastehovala bych te sem od jara do podzimu a urcite by si zmenila nazor a jinak mam tolik aktivit ze pitome listi mi vtom brani delm postu tedy denne 15 km staram se o80 letou mati zkratka mohla bych psat do vecera je tady ta nezodpovednost mladejch ja mohu vse a ty to snasej preji hezky den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]