Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půdní schody

Od: whellbload odpovědí: 2 změna:

Dobrý den

mám otázečku a prosím o radu ohledně půdních schodů.

Jedná se o situaci kdy se do klasického starého stropu, desky trámy desky vloží vatová izolace 180 mm a pod tento strop, aby se snížila jeho výška, udělá sádrokartonový podhled, do kterého se také vloží 180tka vata.

Následně chci na chodbě udělat schody na půdu. ( sklápěcí- zateplené). Tyto se podle všech výrobců montují bezprostředně na hranu stropu (tedy o desku sadrokartunu výše). čili v izolaci co je v trámech udělám otvor.

Jedná se mi o to, i když zakoupím zateplené schody kouzelným materiálem s tepelnou vodivostí nula, nebude mi mezi prostorem nad schody kde v zimě je pod nulou a místností, okolo těchto schodů ve vatě která tak dokonalá není vznikat tepelný most či jakákoli srážlivost vody? nebo jakým způsobem vyřešit okolí schodů? Vytvořit jakýsi poklop z vrchu půdy?

Za jakoukoli radu díky moc

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

2x

Udelat pohlop z vrchu ze strany pudy. Resi se to bud tak, ze udelate bezdnu z polystyrenu i se zaklopem. Nebo nekdo navrhuje udelat zateplenou bednu a zaklop/padfaci dvere udelat normalnim plastovym oknem. Misto skla muzete dat zase EPS. jenom koupite ram a kridlo.

hodnocení

0x
Běžně prodávané stahovaci schody jsou izolované pofidérní pěticentimetrovou deskou polystyrenu takže vymyslet nad dvířka ještě další záklop z vrchu určitě nebude od věci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]