Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prosím, pomozte mi alespoň radou co mám dělat

Od: zdenka21* odpovědí: 7 změna:

Co mám dělat,když byvalá majitelka bytu který jsem mela pronajatý i s tr.bydlištěm nás postavila před hotovou věc vystěhovat se protože barák prodávají? Já musela do měsíce byt opustit tr,bydliště tam ještě mám ,ale ona ho mě i dětem chce co nejdřív zrušit. Já sehnala nové bydlení ale nový majitel trvá na tom ,že trvalé bydliště tady mít nemůžeme. Co a jak to mám vyřešit, když potřebuju na socialku trvalou adresu? Poradí mi někdo prosím a co nejdřív? Děkuji Zdenka :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Paní Zdenko.

Bylo a je, že pokud máte řádnou nájemní smlouvu, na úřadě Vám změní trvalé bydliště. Stačí nájemní smlouva.

To, že prodává dům, není zákonný důvod k výpovědi. Kupec koupí dům i s Vámi.

iv®
hodnocení

2x
Podle noveho obcanskeho zakona Vam majitel nemovitosti nemuze zakazat nahlasit trvaly pobyt. Klidne se prihlaste.

layborr*
hodnocení

2x

Nepotřebujete souhlas nového majitele k přihlášení trvalého bydliště , pokud máte nájemní smlouvu vše uděláte sama ,

bydleni.idnes.cz/...

socialni-davky-2014.eu/...

koupimnemovitost.cz/...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, údajně se lze přihlásit k trvalému pobytu i bez souhlasu pronajímatele (pokud máte platnou náj. smlouvu). Když Vám to na radnici projde, tak můžete zas očekávat problém s majitelem. A když neuděláte nic, tak budete mít trvalý pobyt na radnici (což asi sociálka neuznává). Zdravím!

iz*
hodnocení

0x

Nejde o trvalé bydliště, ale o trvalý pobyt.

Souhlasím s Milanem: Prodej domu není důvodem k ukončení nájmu (k výpovědi).

(Neukončila jste předchozí nájem spíše dohodou s majitelkou?)

K trvalému pobytu se zajděte přihlásit s platnou nájemní smlouvou a OP, ohlašovna by po Vás neměla vyžadovat nic dalšího. Pronajímatel (majitel) nového bytu Vám nesmí bránit v přihlášení k trvalému pobytu.

Něco jiného by byl podnájem – v případě podnájemní smlouvy se nelze k trvalému pobytu přihlásit bez souhlasu majitele.

proximus*
hodnocení

0x

Dobrý večer, pan Milan má pravdu, nájemní smlouva přechází na nového majitele, pokud není uvedeno jinak. A záleží na novém majiteli, jaké má plány z nemovitostí. Takže si myslím, že Vás majitelka chtěla vystěhovat jen, aby měla snadnější prodej.

heden
hodnocení

0x

Pokud je mi dobře známo tak, tak v současné pronájemní smlouvě byste měla mít uvedenou jak dlouhá je výpovědní lhůta a pokud vím, tak by měla být min. dvouměsíční (ta je myslím dána dokonce NOZ - doporučuji prostudovat)..proto radím nenechat se zastrašovat vyhozením z bytu do jednoho měsíce.

Na přihlášení trvalého bydliště máte právo (dokonce je to částečně Vaše povinnost), tudíž pokud Vám toto někdo upírá, nejsem si jistý jestli je dobrý nápad s ním vstoupit do obchodního vztahu - raději bych hledal pronajímatele, který nemá problém uznat Vám zákonné právo na trvalé bydliště. Ještě je možnost mu rozumně vysvětlit, že trvalé bydliště už dnes nic neznamená, pokud s Vámi podepíše předávací protokol bytu, kde je uvedeno, co vše v bytu bylo pronajímatele (pouze pro případ, že Vy byste se dostala do finanční tísně).

Přeji hodně štěstí a pevnou ruku v rozhodování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]