Nejste přihlášen/a.
Poradí někdo jak utěsnit ucházející ventilek límce bazénu? Máme klasický bazén Intex 3m. První sezónu v pohodě a nyní po rozbalení uchází ventilke nafukovacího límce. Zjistil jsem že opravdu uchází ventilek. Co s tím dá se to nějak utěsnit? Nechce se mi každý den dofukovat. nemáte zkušenost jak toto vyřešit? Zalepit ventilek nemůžu, musí to být nějaké "vyndávací řešení" ... Budu vděčný za jakýkoliv osvědčený recept
Dobrý den, snad to bude realizovatelné - já bych zkusil ventilek napakovat teflonovou těsnící páskou (když to nemá býti zalepeno). Zdravím!
doplněno 03.06.15 12:21:Jo jo, snad ano. Ve výšce toho prstence už stejně nemáte vodu, tak by tam neměl být velký tlak na ten prstenec. Ovšem, asi přes něj polezou dětičky. No, uvidíte.
Není tam náhodou ventilek jako u auta? Ten se přece dá vyšroubovat a vyměnit. Nebo se zeptat prodejce - není ještě v záruce?
Je to klasický velký bazénový ventilek se špuntem a zpětnou jakousi poviderní zpětnou klapkou (která taky těsní jen zčásti), V záruce bazén teoreticky je, ale je napuštěn vodou. tedy nemám šanci v tuto chvíli vypouštět a posílat bazén na reklamaci. Zkusil jsem špunt omotat teflonovou páskou a uvidíme
Nafukovací ventil může mít dva typy konstrukce:
První typ po vyšroubování ventilkové hlavičky má na konci nataženu gumovou trubičku,která kryje vstupní vzduchové otvory.Ta funguje jako zpětná klapka.Bývá velice spolehlivá,pokud trubička nezetlí.Druhý systém se skládá z pružinky a táhla,kryjícího výstup vzduchu gumovým kroužkem,spolehlivost je dána stavem gumového kroužku a pružinky.
Obojí by neměl být problém vyměnit.
JABRAKA
A co takhle bazen reklamovat? Zarazi me, kolik lidi bazeny zalepuje a vselijak opravuje, aniz by ho reklamovali. Je-li samozrejme jeste v zaruce, nejslozitejsi je najit uctenku. Me po prvni sezone uchazel limec, tak jsem ho reklamoval. Bez reci jsem dostal vymenou novy bazen. Nez se ale reklamace vyridila, koupil jsem si jiny, nafukovaci uz nechci.
těžko budete reklamovat bazén, když ho máte plný vody za 600,- Kč. To že uchází se zjistí obvykle až po nafouknutí. Když ho půjdu reklamovat, bude mě to stát to samé jako voda v něm. tedy reklamace přichází v uvahu až po sezóně. proto hledám logicky aktuální řešení
V tom pripade jsem asi postupoval nelogicky, kdyz jsem po nafouknuti pockal, jestli nahodou neuchazi a pak teprve napustil vodou. At se tedy zadari ventil ucpat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.