Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškození zateplení RD

Od: kuklik* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, co je pravdy na tom, že ptáci poškoují zateplení? Nikde jsem nenašel, že by se to někomu stalo u RD, ale jenom u vysokých staveb, Budeme stavět RD přízemí + podkroví a přemýšlím z čeho stavět, jestli nějaké termoizolační zdivo, nebo kontakní zateplení. Peníze jsou samozřejmě až na prvním místě :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Rozhodně bych nestavěl jednovrstvý systém. Žádná zázračná cihla neexistuje a u všech budete bojovat s tepelnýmy mosty.

A že Vám někdo tvrdí že jejich systém toto nedělá, tak lže.

.

Navíc použití slabého zdiva + silný izolant bude mnohem levnější a bude mít mnohem lepší parametry.

.

Jinak k otázce poškození fasády ptáky, tak to hrozí většinou u samot, lesů atd.. takže záleží kde budete stavět.

kuklik*
hodnocení

Děkuji za odpověď.

Jedná se mi především o poškozování ptactvem. Někdo mne straší tím, že do toho ptáci dělají díry a jiný zase povídá, že tohle je problem pouze vysokých budov...

Pokud budete mít v okolí rodinku strakapoudů, tak Vám bude do domu bušit... a je mu jedno jestli to bude patrový, nebo malý domek.

Nicméně i za cenu případné opravy je mnohem lepší stavět s izolací.

kuklik*
hodnocení

Přesně na takovém místě budeme stavět :) Skoro-samota v lese...

hodnocení

2x

Kuklíku,

nenajdete pravidlo, proč se stane, že ptáček navštíví tento zateplený barák a ten druhý ne. Stavaři se přou s ornitology, kdo a co je na vině. Zdali vadná stavba, nebo vadný pták.

Takže závěr je, ekonomicky postavit co nejtenší zeď a silný izolant. Vyjde to nejlevněji. Co se týká ptactva, je to osud, nikoliv pravidlo.

doplněno 02.06.15 16:53:

Heluz Family, má tepelný odpor ... a cena za metr čtverečný je...

stěna z cihel 20-25cm a 20-25cm izolace je za metr kolik?

U jednovrstvého zdiva musíte silně dodržovat kvalitu zdění, aby se udržela uvedená hodnota tepelného odporu.

kuklik*
hodnocení

Děkuji.

Vážím si vaší odpovědi, vídám vás tu už pár let :)

Zvažoval jsem Heluz family 50. která se nemusí zateplovat. Ale nejde mi do hlavy, jak je možný, že nevzniká tepelný most ve svislých spárách mezi cihlama.

jabraka*

Určitě by mosty vznikly,ale pro stavbu bývá použ

íváno tenkovrstvé lepidlo s lepšími tepelnými vlastnostmi,než má vápenná malůta.

JABRAKA

Jardo, ptá se na svislé spáry, tam se nedává lepidlo ani malta.

Tepelný most tam není, páč matroš je stejný (cihla k cihle), ale průvzušnost je špatná.

hyby
hodnocení

2x

ano je to pravda. Ptáci (strakapoud, datel) provedou do fasády díry cca 50mm v průměru, mám jich na domě několik a kamarád je měl také (vůbec nezávisí na výšce domu). Nejde jim v tom zamezit - občas pověsím na dům maketu sovy, ale oni přejdou na druhý konec RD. Nicméně většinou to je problém jedné sezóny (u nás loňské) a letos si už davají pokoj. Bohužel tuto situaci řeším zhruba po 6let znova - bydlím u lesa, tak o sobě takto dává příroda vědět :)) . Opravu děr mám také za sebou, problém je jen se sladěním vrchní nové barvy s původní.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
problém poškozování zatelovacíh systémů ptactvem (vyklovávání děr) se potenciálně týká všech staveb takto zateplených. bez ohledu na umístění a velikost stavby.
Vím už o několika přízemních novostavbách, umístěných i v rušných částech měst, kde ptáci zateplení poškodili. Oprava není technicky složitá, problém nastává pouze při sjednocení barvy fasády s opravovaným místem, pokud majitel nemovitosti nemá zásobu příslušné omítky či fasádní barvy.

hodnocení

0x

Moje novostavba do finální verze fasády byla ohrožena kominíčkem. Po oplechování štítů a dořešení fasády mám klid. Soused nemá kompletní podbití a fasádu na izolaci dělal jen do výše předpokládaného podbití. Má několik děr po celém domě od kominíčků, ale i jiných potvor. Polystyren vyklovou a udělají si tam hnízdo.

Stavbu prostě musíte udělat hned do finální verze - nečekat rok, dva, ... až bude na fasádu a zatím jen provizorně řešit izolaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]