Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, co je pravdy na tom, že ptáci poškoují zateplení? Nikde jsem nenašel, že by se to někomu stalo u RD, ale jenom u vysokých staveb, Budeme stavět RD přízemí + podkroví a přemýšlím z čeho stavět, jestli nějaké termoizolační zdivo, nebo kontakní zateplení. Peníze jsou samozřejmě až na prvním místě
Rozhodně bych nestavěl jednovrstvý systém. Žádná zázračná cihla neexistuje a u všech budete bojovat s tepelnýmy mosty.
A že Vám někdo tvrdí že jejich systém toto nedělá, tak lže.
.
Navíc použití slabého zdiva + silný izolant bude mnohem levnější a bude mít mnohem lepší parametry.
.
Jinak k otázce poškození fasády ptáky, tak to hrozí většinou u samot, lesů atd.. takže záleží kde budete stavět.
Děkuji za odpověď.
Jedná se mi především o poškozování ptactvem. Někdo mne straší tím, že do toho ptáci dělají díry a jiný zase povídá, že tohle je problem pouze vysokých budov...
Kuklíku,
nenajdete pravidlo, proč se stane, že ptáček navštíví tento zateplený barák a ten druhý ne. Stavaři se přou s ornitology, kdo a co je na vině. Zdali vadná stavba, nebo vadný pták.
Takže závěr je, ekonomicky postavit co nejtenší zeď a silný izolant. Vyjde to nejlevněji. Co se týká ptactva, je to osud, nikoliv pravidlo.
doplněno 02.06.15 16:53:Heluz Family, má tepelný odpor ... a cena za metr čtverečný je...
stěna z cihel 20-25cm a 20-25cm izolace je za metr kolik?
U jednovrstvého zdiva musíte silně dodržovat kvalitu zdění, aby se udržela uvedená hodnota tepelného odporu.
Děkuji.
Vážím si vaší odpovědi, vídám vás tu už pár let
Zvažoval jsem Heluz family 50. která se nemusí zateplovat. Ale nejde mi do hlavy, jak je možný, že nevzniká tepelný most ve svislých spárách mezi cihlama.
Určitě by mosty vznikly,ale pro stavbu bývá použ
íváno tenkovrstvé lepidlo s lepšími tepelnými vlastnostmi,než má vápenná malůta.
JABRAKA
ano je to pravda. Ptáci (strakapoud, datel) provedou do fasády díry cca 50mm v průměru, mám jich na domě několik a kamarád je měl také (vůbec nezávisí na výšce domu). Nejde jim v tom zamezit - občas pověsím na dům maketu sovy, ale oni přejdou na druhý konec RD. Nicméně většinou to je problém jedné sezóny (u nás loňské) a letos si už davají pokoj. Bohužel tuto situaci řeším zhruba po 6let znova - bydlím u lesa, tak o sobě takto dává příroda vědět ) . Opravu děr mám také za sebou, problém je jen se sladěním vrchní nové barvy s původní.
Zdravím,
problém poškozování zatelovacíh systémů ptactvem (vyklovávání děr) se potenciálně týká všech staveb takto zateplených. bez ohledu na umístění a velikost stavby.
Vím už o několika přízemních novostavbách, umístěných i v rušných částech měst, kde ptáci zateplení poškodili. Oprava není technicky složitá, problém nastává pouze při sjednocení barvy fasády s opravovaným místem, pokud majitel nemovitosti nemá zásobu příslušné omítky či fasádní barvy.
Moje novostavba do finální verze fasády byla ohrožena kominíčkem. Po oplechování štítů a dořešení fasády mám klid. Soused nemá kompletní podbití a fasádu na izolaci dělal jen do výše předpokládaného podbití. Má několik děr po celém domě od kominíčků, ale i jiných potvor. Polystyren vyklovou a udělají si tam hnízdo.
Stavbu prostě musíte udělat hned do finální verze - nečekat rok, dva, ... až bude na fasádu a zatím jen provizorně řešit izolaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.