Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Srovnání a zkušenosti s mulčovači

Od: sikin® odpovědí: 5 změna:

Potřebuji několikrát do roka zlikvidovat vysokou trávu s nálety dřevin a ostružiní na ploše mimo zahradu u lesa v kopcovitém terénu. Podle různých recenzí jsem vybral jako vhodné kandidáty mulčovače MHR 550 Bravo od Jikovu a Huricane F-550 od Vari. Nemohu se ale rozhodnout (nikde jsem nenašel přímé srovnání). Máte s nimi zkušenosti?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
pokud chcete plochu udržovat několikrát do roka, nepotřebujete mulčovač vlastnit, ale můžete to sekat klasicky - křovinořez, rotační sekačka atd. Mulčovač budete potřebovat pouze jednou - na první úpravu plochy. pak se vám nevyplatí ho kupovat, ale na jednou si ho pronajmout. Dalším pravidelný sečením dojde k potlačení náletů a křovin a už to zvládnete obyčejným strojem.

mire*

to: @ronyx Samozřejmě to lze udělat jak radíte, ale při pravidelném sečení musíte uklízet trávu.

ronyx*

Trávu uklízet nemusíte, pokud budete sekat pravidelně - stačí cca 5x za rok.
Mám vlastní zkušenost - pozemek v mírném svahu, cca 1.000m2. První 2 roky se sekalo křovinořezem, pak už stačilo sekat vždy po cca 1 měsíci normální rotační sekačkou a používat zadní výhoz. Posečenou trávu nechávám ležet , od rotační sekačky je rozdrcená natolik, že se v rávníku rozloží. Samozřejmě, je to jen údržba pozemku, není to pak výstavní trávník. Ale jako řešení to stačí a efekt je stejný jako od mulčovače, jen výsledek vyjde levněji.

hodnocení

Nejde mi o pozemek, jak bude vypadat. Spíše o to, jak ho co nejefektivněji a s co nejmenší námahou udržet ve stavu, aby mě časem nepohltillo ostružiní a nálety dřevin, které se snaží přibližovat k oplocenému pozemku. Ta plocha je dost rozsáhlá a navíc místy i hodně svažitá, takže bych normální sekačku oddělal. U té mi odešla převodovka na daleko lehčím terénu uvnitř zahrady. A s křoviňákem bych asi oddělal sebe. U těch zmiňovaných mulčovačů si cením robustní konstrukce. Spíše mě teď ale napadlo použít bubnovou sekačku s velkými šípovými koly. Ta by mohla terén zvládnout. Ty mulčovače mají kola dost malá. Chtěl jsem proto znát názor někoho, kdo je vlastní.

moula*
hodnocení

0x

Doporučuji dakr.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]