Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik roxorů do bednění?

Od: miros* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, pod barákem, respektive pod zahradou mám udělaný základ a na něm řadu ztraceného bednění 50x25x20

budu to přihrnovat zeminou postupně, aby se zvětšila plocha zahrady.

Délka je cca 50m a budou toho asi 4 nebo 5 řad na sobě. Chci se zeptat, kolik roxorů do toho mám dát, aby to drželo pořádně? To bednění je se dvěma dírama. Stačí když do jednoho bloku dám jeden roxor nebo musím dát do každé ďoury? A potom mám tam dát ještě roxory na vodorovno v každé řadě nebo jen v základu a to celé svařit nebo jen zadrátovat? Díky za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nokdo nevíme, jak hodně bude namáhané bednění na tlak z boku.

Dává se dva vodorovně na řádek, dva svisle do každého bednění...

doplněno 01.06.15 12:17:

Jaký bude výškový rozdíl. hlavně se jedná o zimní mrazy, kdy se silou vytlačuje beton..

miros*
hodnocení

No nějaký velký tlak z boků tam nebude, něco se tam přihrne, ale nebude to žádná extra síla. Takže do každého bloku 2 roxory..sakra to bude spotřeba na těch 50 metrů :) ale děkuji za odpověď

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
viděl bych to především tak, aby výztuhy z roxoru byly řádně zakotvené (zalité) už do základu zdi, protože co vám jinak bude platné, když perfektně provážete armováním celou zeď, když vám pak třeba tlakem zeminy či zatížením lehne celá (utrhne se od základů).

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jestli dáš jeden kus, nebo čtyři je skoro jedno. To co je důležité, je hloubka založení. Jakou tam máš hloubku od spodní roviny pozemku? Aby se ti ta zídka nezačala vychylovat ven. Jestli to máš málo, chtělo by to třeba podpořit zespoda. Rozšířit základ. Než bude pozdě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]