Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlouhé vypalování kamen

Od: zelenka* odpovědí: 2 změna:

Při několikátém vypalování nových dvouplášťových kamen,jsem zjistil,že po 2-měsíčním užívání je neustále cítit štiplavý smrad

barvy.Co to způsobuje a je to zdraví škodlivé? Karel.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

furtnic*
hodnocení

1x

Mě nový kotel dehtoval,byl dva měsíce mokrý ,časem se to usadilo.Nové kamna nebo kotle tohle dělají,musí se prostě jak se říká vypálit. taky to smrdělo.Ale pro Vaši jistotu zkuste kontaktovat výrobce.

hodnocení

1x

nám to taky trvalo velmi dlouho a to jsme topili tak akorát. Po měsíci jsem se naštval, rozštípal paletu (nejlépe a nejrychleji hoří) a nechal kamna pořádně rozpálit. V pokoji jsme měli neuvěřitelných 37°C, ale kouř v komínu měl stále teplotu v toleranci a teplota ještě nebyla v červeném poli. Po půl hodině jsme vyvětrali a od té doby je klid.

Jenom pozor na tu teplotu v komínu, ať to nepřeženete - nestálo by to za to! V Hornbachu se dá koupit "teploměr" na komín.

doplněno 03.07.09 09:58:

to co to způsobuje je barva na kamnách a úplně zdravé to samozřejmě není, holt chemie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]