Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokládka lina

Od: kajaut odpovědí: 7 změna:
Ahoj, budu dávat nový lino a pod tím starým, ještě komunistickým je papír. Mám tam ten papír nechat, nebo tam být nemusí? Proč tam je? Nebo tam dát nový, popř. postačí noviny? Dík za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

Dřív se dával silný papír ,protože nebylo nic jiného ...nedělala se žeádná stěrka, tak jako se dělá dnes - pamatuji, že se udělal beton a na něj po vyschnutí jsme natáhli z role ten silnější papír a bylo. Dneska se stěrkuje , brousí a ještě se dává nivelačka aby opravdu se povrch vyrovnal a pak teprve položí lino.Je na Vás jak se rozhodnete.

jiool
hodnocení

No nic štěrkovat nechci, já jsem spíš myslel, že ten papír plní funkci izolace.
jar*

Určitě neplní, dřív se to tak prostě dělalo. Dneska se beton pokud není gletovaný nebo hladký a natřený vyrovnává stěrkou buď samonivelační nebo již namíchanou. Aby byl povrch hladký a rovný a nová podlahová krytina byla položena bez možnosti kopírování nerovností.

hodnocení

0x

Dnes se používá Miralon, ale spíše se PVC přímo lepí na podklad.

hodnocení

0x

Jakou podlahu tam máte? Na čem všechen ten balast leží? A taky, nesmrdí?

jiool
hodnocení

Je tam beton, a nesmrdí to. Akorát je to hned nad sklepem, tak bych pod lino chtěl dát něco izolačního, co bych mohl?

jabraka*
hodnocení

0x

Zauvažujte na použití lamel z krytiny VINYL.,Umožní to skladbu krytiny podobnou plovoucí podlaze,,

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]