Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má někdo zkušenosti s touto cirkulárkou?

Od: sokol* odpovědí: 9 změna:

Jaké máte zkušenosti s tou cirkulárkou? Plánuji si ji koupit, myslím tím na pořez palivového dřeva.

Zajímá mě jak moc je šikovná, její stabilita, užitečnost výkonu apod. Pište jakékoliv zkušenosti.

Technická data:

Elektromotor230-240 V/50Hz / 2800 Watt
maximální řez160 mm Ø
kotouč450 mm Ø
otáčky(RPM)2850U/min
rozměry1200 mm x 700 mm x 1200 mm
pracovní výška stolu
70 cm
váha 43 kg

Děkuji za odpovědi.

Má někdo zkušenosti s touto cirkulárkou?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Osobně jsem u této pily nestál, ale já bych do ní nešel. Slabý motor, (na jednu fázi to je asi maximum), malý prořez, Ø 16 cm je na palivový dřevo opravdu málo. Jen tyto dvě věci mě stačí abych si ji nekoupil.

hodnocení

2x

zkušenosti s touto pilou nemám, jen kotouč 450 mm je střední průměr, prořez 160 mm je rovněž střed, takže nikoliv na slabé dřívka.

Silné kmeny se stejně rozštípnou, takže prořez 16 cm stačí. Téměř 3kW taky střed. Teď to hlavní, musíte se kouknout do Vaší peněženky a zjistit, zdali si koupit nastroje-naradi.hyperinze/...

nebo Vám stačí toto.

Kolik toho budet řezat?

Jsem holt ze starý školy a cirkulárku na řezání paliváku beru jedině tu na kterou jste našel odkaz, o ostatních si myslím svý a není to nic pěknýho. Dřevo jsem si srovnal nad barák na mez, při řezání dal pilu taky nad mez, nařezaný dřevo padalo z meze dolů, pak jsem tam přemístil i pilu, nasadil místo kotouče štípák a dřevo vesele rozštípal.

katerina*
hodnocení

0x

spíš je to jen na klestí a na slabé dřívíčko na zátop. Jestli chcete na větší dřeva tak tuhle opravdu nebrat byla by to hodně špatná investice.

miljan*
hodnocení

0x

Na pořez palivového dřeva slabý jednofázový motor. Pila se bude dusit. Leda, že byste chtěl řezat párátka a nebo špejle. *slunce*

furtnic*
hodnocení

0x

Osobně jsem pro větší děla a dal bych na rady kolegů.Tohle je spíš hoby nářadí a moc asi nevydrží a práce s tím bude zdlouhavá.Bral bych to jen tak sem tam na nějaké ty větve.Na palivo jsou třeba cirkulárky s větším výkonem a aby se dal přidat nějaký štípač a tak.Ale rozhodnutí je na Vás.

Ať se rozhodnete správně

sokol*
hodnocení

Děkuji všem za odpověď, měl jsem na výběr ze dvou možností: buď opravit poškozený motor na vlastní cirkulárce - 4,5kW - cena asi 4,5 tisíce, nebo do ceny asi 5000Kč koupit jinou, okamžitě funkční. Nakonec nechám tedy opravit ten původní motor, přes zimu se tam nějak dostala vlhkost nebo co, a při jarním řezání se z motoru zakouřilo a cirkulárka jede hrozně pomalu a vyhazuje pojistky. Jenom doufám, že ten motor správně namontuju zpět - známý přehodil jeden drát a spálil motor.

troja*

a co takhle podívat se po bazarech i internetových. Pokud víš o co jde, tak motor rozhoď a uvidíš co je spálenýho. Jinak to zapojení si musíš předem nakreslit, než to rozděláš a pokud budeš motor rozhazovat, vždy si označ alespoň fixkou spojení dílu před tím než to roztrhneš.

Pokud nevíš "vocode", tak si někoho znalého pozvi.

furtnic*

Asi bude v háji jedna fáze.Jestli to nejede.Jestli to jede ale málo tak rotor(oxidace)kotva.Rozhodit a závada se ukáže.Ale před tím bych ho ještě změřil ampérmetrem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cirkulárka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]