Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chystám se měnit v kuchyni pracovní desku a nemohu se rozhodnout, jestli si mám vzít tu lesklou, nebo matnou. Mně se samozřejmě víc líbí ta lesklá, ale prý je na ní všechno vidět. Jenomže to bude asi pravda spíše u těch tmavších barev. Já jsem si vybrala světle béžovou, "měsíční kámen", a tak si myslím, že na světlé desce to zase až tak vidět nebude. jak to máte doma Vy? Máte někdo doma tu lesklou, a je to opravdu tak na ní vidět? Díky všem. Ale asi stejně nebudu mít odpovědi včas. Ptám se trochu pozdě. Truhlář přijde za 1 apůl hodiny a já už musím být rozhodnutá. Ale i tak. Třeba někdo odpoví...
Zdravím,
lesklá je sice pěkná, ale osobně bych taky raději šel do matné a ne jednobarevné, protože na lesklé budou vidět jak šmouhy, tak hrozí vznik mikroskopických škrábanců a ty samozřejmě budou také vidět. U matné se to ztratí.
Na tohle přesně jsem myslela. Že se neubráním a něco na desce uříznu a že to bude samozřejmě vidět. Já měla až doteď takový šedý kámen, granit. Je matná a fakt na ní není nic vidět. Ale nelíbí se mi ta barva. Ale byla už s kuchyní, tak jsem ji nechtěla úplně novou vyhazovat, i když se mi nelíbila. Ale teď už ji vyhodím.
Já měla lesklou-modrý mramor a teď do nového bytu jsem si vybrala červený mramor.Mám ráda jednoduchou,bílou linku,ale desku barevnou ,výraznou.Ani s jednou jsem neměla problém,do kuchyně mi svítí jen ranní slunce a i tak na ní nikdy nebylo nic vidět.Na té první jsem až při stěhování(po 8letech)zjistila,že ještě na některých místech byla ochranná foliénešla vidět
a stalo se mi to i u té nové.Takže já se lesklých nebojím.
Já hlasuji pro matnou. Lesklá je krásná, elegantní, ale majetnická. Každý pohled, když příjdete do kuchyně, bude patřit nejprve desce a drobečku na ni. Nebo kolečku po sklenici s vodou. Otrok desky se z vás stane!
doplněno 29.05.15 06:48:Suzy, je to hodně vysoká cena, ale příjde mi reálná. Ten člověk musí pro desky zajet, na osobák je nenaloží, odnosit, vynosit, odmontovat staré, namontovat nové, vyříznout, usadit, zapojit a napojit, začistit, zaizolovat. Nakonec ovézt staré? Bude mít co dělat. Příjde mi to akorát. A vy to budete mít krááásnééé po mnoho let.
Ahááá, tak to je jiná. To je fakt moc peněz. Dobře, že má člověk možnost výběru.
Ahoj babko. Ale tak to není. Ten člověk nikam nemusí jezdit. Je to firma a desky vozí k němu a zrovna tuhle má skladem. Dneska už je to jiné. Nic zaizolovávat nemusí. Tu starou desku vyndá a já si ji nechám, nikam ji nepoveze, neboť ji upotřebím někde v garáži. A desky jsou dvě. Nemám kuchyň velkou jako někde v hotelu. Jedna je třímetrová a ta druhá, do rohu metr a půl. Jasně musí vyříznout otvory, ale oni na to mají takovou řezačku a netrvá to ta jedna díra, ani deset minut. Koukala jsem na to, když mi tady montovali tu původní. Já vím že to je práce, ale zase mi nemontuje celou kuchyň. Vyndá starou desku a položí novou. Já nevím, mně se ta cena zdá vysoká. Oslovím ještě jiného truhláře a uvidím, jakou cenu nabídne on. To mi včera poradila kamarádka.
P.S. Tou izolací asi myslíš ty spoje, viď. To je ale v tomto případě to nejmenší.
Tak nakonec to dopadlo tak, že mám ještě čas do pondělí, abych se rozhodla. Já vařím hodně, i když jsem sama. A jelikož pořád něco dělám, tak určitě nebudu stát u desky a nebudu ji pulírovat jako šílená. Rozdíl v ceně je při ceně celé té srandy nepatrný. O tisícovku víc. Takže to roli nehraje. Spíš mne překvapila celková cena té zakázky. Přes 10.000Kč. Dvě desky 5.300Kč a to samé za práci. Vyříznout díru pro varnou desku a pro dřez, vypojit, a zase zapojit. Ta druhá deska je jenom volně položená naproti na takových skříňkách, ta se zabudovávat nebude. Přijde Vám to normální cena? Nevyznám se v tom. Díky za postřehy. Nenadávejte mi hned, že co bych ještě nechtěla. Jak říkám, nevyznám se. Tak se ptám. Díky. S.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.