Nejste přihlášen/a.
Zdravím ,řešíme v práci jednu záležitost.Chci postavit garáž a Stav. úřad v místě bydliště mi neustále dává nekončící požadavky na povolení . Jde o to, že uvedená garáž je 40cm od plotu souseda (znalí pochopí o čem je řeč), . Lze zvolit na povolení jiný Stavební ůřad. Myslím v okrese.
Pomineme-li skutečnost, že "okresy" byly již před mnoha lety zrušeny, máte dojem, že každý stavební úřad má jiné předpisy? Jednat musíte jedině s tím úřadem, který je Vám místně příslušný! Nesouhlasíte-li s jeho postupy či závěry, máte možnost podat stížnost na nadřízený úřad. Jestli ale nechcete uznat oprávněnost a skutečně zákonný postup úřadu s nímž jednáte, pak budete mít smůlu asi i u toho nadřízeného a nezbyde Vám nic jiného než splnit veškeré uložené podmínky a nebo nic nestavět. To jsou dva jednodušší postupy, pak je možno na vše kašlat a stavět "na černo" , ale zárověň být připraven na patřičnou odezvu nejen úřadů , ale i sousedů.
Okresy již nejsou a vám přísluší jeden stavební úřad.
mi neustále dává nekončící požadavky na povolení
Kdyby garáž stála metr od souseda, nebylo by těžké vyřídit povolení. Ale vy chcete VYJÍMKU a tu vám může po mnoha dokazování udělit jen váš příslušný úřad. Kde vidíte problém? Myslíte, že při udělování vyjímky by jiný st. úřad postupoval jinak? Lidský přístup by mohl být jiný, ale zákony musí dodržet každý st. úřad.
doplněno 29.05.15 08:47:noe - máte pravdu, jde o dva metry, je to ode mne omyl.
Dobře v okresech jsem se zmýlil ,ale to byl jen posun o úřad výše něž uvědomění že okresy nejsou .To snad nebyla podstata otázky. Je pravda že řeším problém jiného a měl jsem stejně dojem o tom ,že si prostě musí vše vyřídit na Stav. úřadě v místě bydliště ,který on má .
Jen vás opravím a to vím jistě není to jeden metr ale dva. A plocha může být do 25metrů čvereč, pak s vámi stav. úřad nic nemá společného jen pro vás bude dobré informovat inženýrské sítě s plotem sousedící od níž chcete zamýšlenou stavbu provést žádat o vyjádření. (to je vyjadření stavebního úřadu k mé stavbě kde právě díky dvou metrům od hranic pozemku a né od plotu ,jak jsem byl upozorněn žadný problém nevznikl)
Ne nejde to. Pro každou lokalitu přísluší pouze jeden stavební úřad. Nefunguje to např. tak, že když nejsem spokojen s doktorem, tak si najdu jiného. Stejně tak jako by Vás štval Váš šéf, tak by jste taky nemohl jít za šéfem jiné firmy.
Minimální odstupová vzdálenost je 2m. V případě zmenšení tohoto rozměru (je jedno jestli o metr nebo o 160 cm) se musí žádat o udělení výjimky na základě §169 zákona 183/2/....
doplněno 29.05.15 13:11:Neo: Navrhuji - popiště zde Vaši zkušenost a problém s nedodržením odstupové vzdálenosti. Sám jsem to několikrát zařizoval a brzy to plánuji i u sebe doma (také garáž a to cca 1m od plotu). Mám trochu obavu co na to řekne soused. Vaše zkušenosti s touto akcí by (nejspíš nejenom mě) přišly vhod. Navíc společnými silami třeba docélíme nějakých řešení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.