Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ktera mineralni vata na zatepleni?

Od: fluor odpovědí: 3 změna:

Dobry den. Najde se nekdo kdo mi poradi jakou skladbu podlahy vytvorit? jedna se o stary zasypovy strop ( desky -tramy - desky. Mezi tramy byl zasyp. Nyni je zasyp pryc a chtel bych mezi tramy dat zatepleni. jedna se o podlahu na pude ktera ma byt obyvatelna. vyska tramu je cca 20-21 cm a tak chci zvolit vatu 18cm mezi tramy a pote dat puvodni desky a na to OSB desky. Ale nevim jakou vatu volit. mam vybrano URSA DF 39 180 mm nebo KNAUF CLASSIC 039 180 mm nebo URSA PUREONE DF 39 180 mm nebo ISOVER Domo 180 mm. nevim zda me volby jsou spravne.

moje predstava je tepelne a zvukove tesneni. (vata mezi tramy, nad mi cca2-4 cm vony prostor pro cirkulaci vzduchu a na tom desky na ktere casem asi prijde vylit beton).

Dekuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jestliže je dole i nahoře vytápěný prostor, je tepelná izolace k ničemu. Bude od sebe izolovat teplotu 22°C od teploty 23°C.

Potřebujete kročejovou izolaci, a ta se nedává mezi trámy.

Vaš strop ve složení: desky -tramy - desky je třeba na půdu položit kročejovoi izolaci, třeba Isover TP, na ně desky OSB a podobné, pak koberec, lino či co si vyberete.

Zdravím na Moravu!

fluor
hodnocení

dekuji za odpoved.

Vytapeny prostor je jen dole. Nahore zatim jeste neni nic jen puda ktera neni nijak zateplena.. Chtel jsem to pouzit jako zatepleni stropu pro spodni bytovou jednotku. Jako izolaci proti hluku bych pouzil miralom (mam tam myslim 4-5 mm. teda pokud by to stacilo). Kde bych jej implementoval bud mezi desky a OSB a nebo pote na desky a pod mazaninu.

Doufam ze je to tak spravne?

figurek*
hodnocení

0x

Vy ale nepotřebujete tepelnou izolaci. Vy potřebujete hlavně izolaci proti hluku. Podlahu udělejte tak, aby neduněla a nerámusila, když po ní někdo projde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]