Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Již třikrát během 5 dnů se mi stalo že ve večerních/nočních hodinách vypadl hlavní domovní jistič 25A. Bylo to večer nebo v noci, nikdo v domácnosti nic nezapínal. Žádný okruhový jistič (jsou to všechno tuším 16A) nevypadl. Předtím se to 10 let nestalo.
V den kdy se to stalo poprvé najatý řemeslník dokázal vadný zařízením asi 4x vyhodit jeden zásuvkový okruh. Ale výpadek hl. jističe nastal až v noci, kdy již neby přítomen. Takže to nemusí mít žádnou souvislost.
Nic není bez příčiny - je spíše předpoklad, že v daném okruhu, který byl vyhozený, je nějaký spečený zkrat. Já bych si na vašem místě pozval elektro-revizáka, aby vše proměřil.
doplněno 27.05.15 12:22:chápu vás, ale pochopte i vy, že nikdo od klávesnice nedokáže kontrolovat vaši síť...
Jak zaznělo - pokud máte pravidelný čas vyhazování HJ, může to být díky změně vysokého-nízkého tarifu. Může také být nějaký "studený spoj". Můžeme tu polemizovat a vymýšlet varianty a mezi tím vám shoří TV... Revizák by se měl zvát tuším každých 5 let.
V okruhu, který vyhodil ten řemeslník? Ten okruh od pátku funguje bez problému, do stejné zásuvky byly od té doby připojené různé spotřebiče a fungovali ok. Kdyby tam byl trvalý problém, proč to vyhodí hlavní jistič zase až po třech dnech? Revizáka pozvat můžu, ale zadarmo mi nepřijede, proto v prvém kole hledám radu tady.
no ona ho může dodatečně vyhodit i tepelná pojistka, protože má zpoždění a vám se to jeví, že není příčina..
Pozvěte si jiného řemeslníka, možná nejlépe revizního technika, bude mít snad více zkušeností, pravděpodobně lepší techniku na odhalení.
Podle mě jsou možné příčiny tak tři: Buď nastala v hlavním jističi závada, která způsobuje jeho vybavení i menším, než maximálním proudem, nebo je někde v bytě stále něco v nepořádku a jistič vybavuje tepelně, nikoliv od zkratu. také je možné, že nastala porucha na HDV, tedy někde mezi hlavním jističem a podružným domovním rozvaděčem.
Jisté je, že nic nikdy není bez příčiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.