Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz bydlíme v rodinném domě kde máme dva sousedy z pravé strany domu a vzadu.Plot jsme vyměnily na zadní straně domu na naše náklady.A tedka by mě zajímalo zda je naše povinnost vyměnit plot i z pravé strany i když je natažený ze strany souseda.Ten na nás naléhá ať plot vyměníme.Nevíte někdo jak to prosím je?Děkuji za každou odpověď.
Ahoj. Hejkale, máš pravdu. To umístění sloupků opravdu není určující pro zjištění jeho majitele. Jen jde o to, že kdysi se to tak dělalo. A dříve bylo nejvíce těch plaňkových a později drátěných. Jde i o to, kde byl onen plot postaven. Někdy se dělal třeba i půl metru na svém. Proto je na místě, tvůj dotaz na vyměření geodetem.
Nic takového není Vaše povinnost. Je jenom na Vás, jestli budete mít vůbec nějaký plot. Pokud plot nechcete, nemáte psa, drůbež, tak Vás nikdo nemůže donutit, abyste dělala z nějaké strany plot. To bylo dříve, že se dělal plot z pravé strany, tak se sousedi domlouvali, aby věděli na čem jsou, pro dobré vztahy. Dnes, když chce soused plot, tak ať si ho udělá, Ale na svém pozemku. A jestli má zvířectvo, on musí zajistit, aby nevbíhal pes, slepice na Váš pozemek a neobtěžoval Vás.
Jestli chcete být v bezpečí, můžete si na svém pozemku udělat svůj plot ze všech stran.
Bohužel nevím čí je plot ,protože dům jsme koupili a plot(pletivo už tam bylo) natažené ze sousedové strany.A ten včera říkal manželovi kdy jako vyměníme ten plot.My máme psa a oni kočky což je docela problém.Plot je rezavý a starý ale pes se k nim na zahradu nedostane.Nechceme se hádat ,ale jde mi spíš o princip.
Aby se Vám tam dobře bydlelo, není dobré hned v začátku, když jste tam noví, koukat na sebe zle. Kontaktujte bývalého majitele a zeptejte, kdo stavěl ten plot, jestli něco bude o tom vědět.
Ten soused, jestli to je starousedlík, tak asi ví, kdo ten plot stavěl. Je varianta, ať si dají chlapi na seznámení štamprličku přes plot a domluví se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.