Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Interierové dveře

Od: lucie* odpovědí: 9 změna:

Budou pasovat nové koupené dveře do futer v bytě?(jde o bytovku cca z r.1958) díky za radu.

doplněno 26.05.15 14:53:

...jde o byt v původním stavu,s parketami(přeně tedy vlysy).Jde mi to zda s tím má někdo zkušenost.Jestli jde koupit dvěře,osadit a budou zavírat...nebo jestli do původních futer nepasují a musí se udělat i nové zárubně.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já si myslím, že pasovat nebudou. V podobném domě bydlím. Soused z bytu nade mnou, nesl překrásné dveře. Zatěšila jsem se, jak si zkrášlím bydlení. Ale za hodinu jsem souseda viděla, jak se se dveřmi vrací do prodejny. Říkal, že trny na pantech jsou příliš silné, vůbec se dveře nedaly nasadit. Konzultoval to po telefonu se známýma a nakonce krásné dveře šel vrátit. Uvědomila jsem si, že kdo měnil vchodové dveře, měnil i futra. *sok* Tak jsem byla myšlenkou nových dveří posedlá, že jsem hledala jinou možnost. Existují firmy, které dveře, i s těmi blbými panty, zrenovují. Možností je několik. Mi se líbilo foliování. Přišlo mi to, jako cesta nejmenšího odporu. Až na to budu mít, nechám si to udělat. Bourat futra, to ani omylem!

hezkydomov.cz/...

hodnocení

2x
Pocitejte se vsim ja ted kupoval patery dvere a vsechny sem musel nechavat podriznout
Pote mi troje sedli a u dvou sem jeste musel poupravit panty abych to tam dostal a zaviralo to dle mych predstav

tomas*
hodnocení

2x

Ahoj, já řešil stejný problém.

Dveře z velkých obchodáků typu Bauhaus nabízí dveře, které pasují do starých futer.

Pro jistotu jsem si změřil rozměry vnější hrany futer a dveří. Rozteč mezi panty a všechno to sedělo.

Mě to sedělo a teď mám nové dveře ve straých futrech, ale přemýšlím o obložkách ocelové zárubně, aby se schovaly.

jakmile dáte obložku OKZ, nebudou vám sedět původní dveře, kdy si myslím že při OKZ jsou menší světlosti otvorů, má to svoji logiku.

miha
hodnocení

1x

Změřte si velikost prostoru od zdi ke zdi. Podívejte se na rozměry stavebního otvoru který udávají výrobci zárubní:

60cm – dveře "šedesátky", pak by měl mít otvor ve stěně rozměry 680×2020 centimetrů,

70cm – pokud jste si zvolili "sedmdesátky, budou rozměry otvoru ve stěně 780×2020 centimetrů,

80cm – při "osmdesátkách", to bude 880×2020 centimetrů

90cm – "devadesátky" budou mít rozměry otvoru 980×2020 centimetrů.

Pokud se shodují je to v pořádku, jina bude nutné bourat či dozdívat.

tady ale myslím si o otvor ve zdi nejde.. M.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud máte pouze tyto informace, tak je to loterie, ve které asi nevyhrajete.

Takže, já si tipnu, že pasovat nebudou. Bylo by lepší si ta futra alespoň změřit a podívat se, kde jsou panty. Zdravím!

doplněno 26.05.15 14:47:

Pokud bude alespoň základní rozměr těch nových dveří odpovídat futrům, tak je tam po úpravě dostanete. Ale, volte je tak, aby ta úprava byla co nejméně komplikovaná.

doplněno 26.05.15 14:57:

Takto jednoduché to asi nebude, jak Vám zde již píšeme. Raději uvažujte o renovaci původních dveří, které už tam jsou, ale zřejmě nevyhovují jen esteticky.

hodnocení

0x

s velkou pravděpodobností nebudou... nelze se domnívat že rozměry z min století jsou stejné s dnešními. Mj. i podlahy se mohly upravit v mezidobí a tak.

hodnocení

0x
Ono to je těžký. Nikdo neví, jaký máš futra a jaký si chceš koupit dveře.
Čistě teoreticky to půjde. Prakticky to dost určitě nepůjde. Falc a zámek na 99% bude v pohodě. Problém nastane s pantama. Ale ten je zase nejsnáze řešitelný. Dřív se dělali silnější dříky a současný panty na to nenasadíš. Ale prodávají se samotný vršky, takže vyšroubuješ pant z křídla a našroubuješ vršky na starý futra. Případně ještě vyladíš rozteč pantů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]