Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyúčtování vody když nejsou stavy

Od: tereza* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,prosím o radu - minulý rok jsem 3 měsíce bydlela v podnájmu. Při převzetí bytu jsme si stavy vody ani já,ani majitel neopisovali. Teď přišlo majiteli vyúčtování,kde dluží 12000Kč za vodu a půlku chce po mně(nebyla jsem první nájemnicí,přede mnou tam bydleli i jiní)-má na to právo, i když v nájemní smlouvě o vyúčtování a stavech nic není a ani nemáme stavy v době předání bytu?

Dále jsem až teď dodatečně zjistila,že na katastru u tohoto bytu je jako majitelka uvedena od roku 2005 jeho dcera,přitom v náj. smlouvě byl uveden pán jako majitel a nebyl tam ani odkaz na Plnou moc,natož aby byla doložena. Takže v tomto případě by se jednalo o podvod a neplatnou náj.smlouvu. Platilo by to i v případě,že by Plnou moc dodal až nyní,i když s datumem podpisu dřívějším než je datum na nájemní smlouvě? (např.Plná moc ze dne 1.5.08, Náj.smlouva podepsána 1.9.08) Děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

rozumím tomu tak, že jste tam bydlela tři měsíce a už tam nebydlíte?

Byl bych klidný, a nic...

tereza*
hodnocení

ano, bydlela jsem tam do ledna, ale jedná se o vyúčtování za rok 08...

celp*

Když nechcete platit,tak neplaťte.ALE .Asi jste nějaké energie k bydlení potřebovala.takže byto chtělo se na nákladech podílet.Podle toho,že jste hledala v katastru nemáte moc ochoty k nějakému přijatelnému řešení.Plná moc starší než nájemní smlouva bude trumfem v rukou toho pána dojde-li k soudnímu řešení.Je mi divná ta suma.Vypadá to na 200 kubíků nad paušální poplatek a to snad není možné.(pokud dobře počítám)

tereza*
hodnocení

samozřejmě,že jsem něco protočila,ale proto jsem snad platila zálohy a navíc 1500Kč k tomu navíc, ne? Kdyby to bylo pár stovek, tak neřeknu ani půl slova, ale on přišel s částkou 12000Kč a po mně chce půlku - to se mi zdá fakt nepřiměřené. Navíc jsem jen sprchovala-nebyla tam vana...To,že jsem se dívala do katastru neznamená,že nechci platit,ale jen opatrnost...Pokud má Plnou moc-fajn,v pořádku,nic se neděje.Pokud ji ale nemá - tak sepisoval Nájemní smlouvy neoprávněně, je to tak?Ono když už jsem se do bytu stěhovala, musela jsem měsíc čekat na to,až mi připojí elektriku,protože předchozí nájemce ji tam měl zavedenou načerno...Jen se chci bránit v případě,že dojde na soudní spor, nic jiného.

tereza*
hodnocení

a navíc mi volala paní,která šla do bytu po mě, že na ní zkoušel to samé...ta v roce 2008 kolem toho bytu ani neprošla,natož aby tam spotřebovávala vodu... a to už se mi zdá dost na to,abych byla opatrná.

hodnocení

0x

Já bych nic neplatil a čekal. Důkazní břemeno bude na tom, co chce peníze.

Měl jsem podobnou záležitost, někde okolo roku 1991 mi přšel platební příkad od soudu, že mám uhradit (už nevím kolik) za vodu. hned jsem podal odpor, ale ostatní starší sousedky to zaplatily, páč se bály. Asi po měsíci mi přišel dopis, že žalobce stáhl žalobu, páč neměl důkazní materiál, nebo tak nějak to tam bylo napsáno. Já nic neplatily a sousedky ano...

tereza*
hodnocení

aha, děkuju...jde mi hlavně o to, jak je to v případě, kdy nejsou známy stavy...tahle si jedna nebo druhá strana může cokoliv vymyslet...

Terezo, nemůže vymyslet, musí DOLOŽIT vyúčtování.

tereza*
hodnocení

Já vím, že musí :) Ale bude to za celý rok, ne za "moje" 3 měsíce, že...

terezo, proč za jeden rok, proč ne za čtvrt roku jak se platí voda,?

*hi*

tereza*
hodnocení

protože tady u nás se platí voda měsíčně a účtuje se ročně...

tereza*
hodnocení

pardon- vyúčtovává se ročně...

už se dostáváme jinam, já bych neplatil a čekal

tereza*
hodnocení

uvidíme, co se z toho ještě vyvine...díky :)

není zač, paní (slečno) Terezko,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]