Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba vody

Od: nisinka odpovědí: 8 změna:

dobrý den zajímala by mě přibližná spotřeba vody 5-ti členné rodiny denní koupel čtvrt vany,mytí nádobí,týdně mi to ukáže kol 2 kubáků vody ,což myslím je moc při našem šetření na družstvu mi řekli že hodiny mohu nechat přeměřit za co zaplatím nemalou částku ale mohu věřit že je v pořádku ale 2kubíky za týden vždy se mě zdá moc nebo se mýlím jaká je v průměru tedy spotřeba děkuji

doplněno 25.05.15 14:47:

chtěla bych doplnit jedná se pouze o teplou vodu pračka je na studenou,jsme v paneláku myčku nemáme a koupel se ředí teplá+studená dohromady čtvrt vany

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Není to moc..., v podstatě je to "málo". (u Vás 57l/os/den).

Jste již v podstatě na hygienickém "limitu" (spíše pod ním) ve spotřebě na os/den (uvažuje se něco kolem 70l/os/den).

Pokud by Vaše spotřeba byla ještě nižší, už se v podstatě "nemůžete" v tak malém množství vody reálně umýt.

doplněno 25.05.15 14:48:

P.S. Světová zdravotnická organizace považuje za denní hygienické minimum 100l/os/den

doplněno 25.05.15 14:53:

P.P.S.: neby lo by špatné, pokládat dotazy PŘESNĚ a srozumitelně..

Ani těch 57l/os/den u teplé vody není moc, pokud uvážíme, že se myjete ve vaně...a ne ve sprše.

hodnocení

1x

Tak když si spočítáte už jen samotné koupání, tak Vám vychází (160l vana / 4 = 40l/os) 200l za den a za týden je to tedy 1m3.

Určitě chodíte na záchod, po koupeli se osprchujete, myjete si ruce, nádobí atd... takže 2m3 mi přijde ještě slušná hodnota.

hodnocení

0x

4 členná rodina - RD - pračka, myčka, koupel,... - na zalévání mám 3 1000litrové nádoby na dešťovou vodu. Bez bazénu a podobných radostí.

Průměrná spotřeba nám za 3 roky zpětně vychází na 2,5 kubíku týdně.

doplněno 25.05.15 14:49:

Takže 2 kubíky teplé a 2-3 studené?..

hodnocení

0x

Rodina o třech členech, roční spotřeba 176m3, byt v paneláku. 176m3 / 53 týdny = 3,3m3 na týden a to vodou nijak neplýtváme...takže pouhé 2m3 týdně pro 5 členů rodiny - to si můžete gratulovat...orientačně můžete zkontrolovat vodoměr tak, že napustíte vědro vody a následně pomocí třeba litrové odměrky - kuchyňské, zjistíte množství a porovnáte s vodoměrem (předem si poznamenáte počáteční a koncový stav, kbelík bývá o obsahu 10 - 15litrů), to se dá na stupnici vodoměru už zjistit rozdíl (případně napustit kbelíků více)...no a bytové vodoměry mají přesnost okolo 5% takže malý rozdíl tam bude vždycky...ale tento problém s vodoměrem bych řešil v případě, že spotřeba vody týdně by byla u vás více jak 4 - 5m3...

hodnocení

0x

2dospeli + 1 dite (2,5) roku , ktere se casto koupe , ja se koupu vetsinou v praci , manzelka doma.

Mame mycku.

Spotreba cca 0,9kubiku za tyden. Takze u vas to beru jako prumer.

dagmar35*
hodnocení

0x

Neni vubec to moc! Spis malo!

autacek*
hodnocení

0x

Je to zcela normální spotřeba, počítejte na osobu 2,5 - 3 kubíky na měsíc.

hodnocení

0x

no tak to sledujte denně,

pokud jsou si spotřeby podobné je to OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]