Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v minulosti jsem koupil chatu, kdy přemýšlím, že bych na chatu postavil ještě jedno patro. Měl jsme plány chaty tak jsem si tam v měřítku domaloval předmětné patro, kdy po zednické stránce by to šlo, ale měl bych dotaz ohledně krovu. Plánuju, že by byl štít měl 280 cm pod krokev, kdy podhled planuju tak 230, kdy se ptám jestli by takto šel řešit krov, jestli stačí 50 cm na umístění kleštiny ( je tam tedy od pohledu pod spodní část krokve cca. 50 cm ) - označeno v obrázku modře. Dále se ještě zeptám předešlí majitel k chatě přistavěl mísntost v pravu, kdy podle plánů je základ 60 cm, myslíte, že to stačí. Co jsem se tak ptal stavařů, tak řikali, že váha domu nemá vliv na to jestli např. praskne zeď, že když se pod základ dostane voda tak je jedno jak je dům těžký je to pravda. Jinak přístavba byla řešena někdy před cca 20 lety a do dnešního dne žádná zeď není popraskaná, jinak chata je v jížních Čechách - můžu tedy v klidu stavět druhé patro. Díky za odpověď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.