Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na bydlení, domácnost

Od: adzika odpovědí: 2 změna:

Ahoj, můžete mi prosím poradit? Jsem v této situaci: je mi 33 let a stále ještě bydlím s rodiči v rodinném domku. Ráda bych se v brzké době osamostatnila - nejprve musím tedy ještě něco našetřit, ale ráda bych, aby se mi to podařilo v tomto roce. Zatím mám našetřeno asi 250 - 300 tisíc. Žiji ve stotisícovém městě. Mohu se odstěhovat i jinam. Pracuji v Chráněné dílně za 7 tisíc měsíčně čistého na zkrácený úvazek. Můžete mi prosím poradit co si mám s touto našetřenou částkou shánět za bydlení, co pro mě bude vhodné, co si mohu dovolit? Mám jít někam do podnájmu - kam, nebo do garsonky, nebo do spolubydlení s někým, nebo mám ještě jiné možnosti? A prosím vás: moc se nevyznám ani v domácnosti, v poplatcích co se doma platí - existují nějaké knihy, nebo stránky na NETU, kde se můžu co se tohoto týče dovzdělat? Moc vám děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

egrwgw
hodnocení

2x

Jestli berete a nadále budete brát 7000 čistého měsíčně, tak sama bydlet budete dost těžko. V tomhle případě bych zůstala radši u rodičů - jestli s nimi vycházíte, tak je to rozhodně lepší než nějaké spolubydlení s cizími lidmi.

Jestli chcete bydlet sama, tak začněte tím, že vymyslíte, jak vydělávat víc. Jestli bydlíte ve městě, kde se dá za těch vašich 200-300 tisíc koupit byt, tak by vám těch 7000 stačilo jen taktak na poplatky za byt, na jídlo a na základní potřeby (drogerie apod.).

lucie*
hodnocení

2x

Souhlas a prvním příspěvkem.

Měs.poplatky(např.2+1družstevní) -zálohy na teplo,vodu atd.- 3000kč,elektřina,rozhlas,tv-650kč to je základ a musí Vám zbýt peníze na jídlo,výdaje,mobil...Takže s příjmem jaký máte ještě zůstaňte u rodičů,jinak se Vám našetřené peníze rozkutálí a dlouho to samostatné bydlení nevydrží.Za ty našetřené peníze by to vyšlo na garsonku v původním stavu,takže by Vám stejně scházelo ještě na nutné opravy a i kdyby to bylo jen to nejnutnější tak tipuju 50tis.na "zútulnění"bytu...a ty byste neměla a s malým příjmem ani nemohla zplácet půjčku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]