Nejste přihlášen/a.
Zapomeň na to. Shrnovačky je nehorší možnej nápad. Nejezdí to, nefunguje to.
Když nechceš otáčivý dveře, tak se zamysli nad šoupačkama. Ale jako všude, o peníze jde až v první řadě.
Jenyk, je potřeba čas od času kolejničky máznout vazelinou. Párátkem hrudku do kolejniček a pak dveře jezdí tiše a snadno. Mám je v kuchyni už nějakých 12 let a pohoda. Nijak jinak to nešlo vyřešit. Tazatelko, zajděte do OBI nebo někam do velkéhop marketu. Na stojanech jsou funkční a vy se koukněte a zjistěte, jak to funguje a co trh nabízí.
Dobrý den, také tento typ dveří nedoporučuji. Špatně se otevírají, resp. vždy mají snahu se o kousek vrátit zpět a šířku dveřního otvoru si zmenšíte skoro o 1/3. Nebrat. Zdravím!
Tak se nám to pěkně dělí podle pohlaví. Ženy pro, muži proti. Nejsem výjimka. Měli jsme staré plastové shrnovačky mezi obývákem a kuchyní. Jediné pozitivum je, že skrz není vidět. Proti: Zužuje to dveřní otvor, vrací se to zpět (první projde, jemně se otře a druhý to do toho napere ramenem v plné rychlosti). Zvuk to netlumí ani trochu - tedy ty plastové. Těžké koženkové, které jsme měli v práci, tlumily na výbornou - ale to byla spíš dělicí stěna - pro použití x-krát za hodinu jsou k nepotřebě. Zejména v plastu je to choulostivé až hračkovité - tedy pokud mluvíme o variantě "OBI a spol.". Možná existují nějaké luxusnější a lepší, ale já o nich nevím.
Takže moje rada: Projděte "novým" bytem. Udělejte si detailní návrh "co kde bude" a pokud je to jen trochu možné, zachovejte klasické dveře. Někdy je skutečně umístění pantů tak geniální, že je lepší futra vybourat a orientaci pantů změnit. Pokud dojdete k závěru, že někde klasické dveře být nemohou, potom jedině posuvné- Levnější varianta jsou posuvné na stěnu, ty jsou vidět i v otevřeném stavu. Dražší jsou posuvné do pouzdra.
Pokud bych šel někdy do shrnovaček, potom by to bylo jedině u místností, kde se nebydlí - třeba komora, nebo max. dveře předsíň - kuchyň.
A jak to dopadlo s našimi plastovými posuvnými dveřmi? Máme tam prázdný dveřní otvor (tj. bez futer) v případě nutnosti připravený na dělená futra (jdou namontovat dodatečně suchou cestou). Zatím dveře nebyly třeba, ale jsem odhodlaný v rámci rekonstrukce kuchyně ještě jednou bourat a dát tam posuvné dveře do pouzdra.
Za mne tam kde je to přínosné tak "shrnovačky" ale záleží hodně na kvalitě.Máme v bytě již druhé první byli z měkčeného PVC a přesto že vydrželi pár let nebylo to OK dnes koženkové máme vy vyšší cenové relaci,je fakt že zabírají relativně více místa ale na druhou stranu zase méně než klasické.Ale musí ještě naspat ,že po věšinu dní jsou otevřené a jen příležitosně je zavíráme.
Shrnovačky do dětského pokoje už vůbec ne. Troška soukromí v pokojíčku neublíží a naopak zdárně pomůže.
Pokud tedy není pokojíček pro batolata. A v tom případě shrnovačky taky ne, pokud chcete aby dítě bylo v klidu a nemusel by v bytě každý chodit po špičkách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.