Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Shrnovacky misto dveri do panelaku?

Od: vervaa odpovědí: 11 změna:
Mate nekdo? Budem menit byty a jsou v nem ty stare panelakove bile. a v soucasnem byte mame nove ale jsou vecne otevrene a dost zavazi skrinim nebo berou misto. Tak uvazuju vsude dat shrnovacky ale jsou jeste moderni nebo uz je nikdo nema? Tlumi aspon trochu hluk? Hlavne byly by zavrene jen vecer kvuli detem - nase sledovani televize a rano kdyz vstava muz driv aby nebylo pres to slyset vse?! A deti mely ticho na spani. Diky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Já myslím, že ve všem strašně záleží na kvalitě.
Takové ty koženkové zašupovačky, které byly hitem dříve, jsou opravdu na prd, ale brácha si teď pořídil kvalitní, myslím z plastu (dřevo to nebude) nebo z čeho se to vyrábí, mají mléčná skleněná okénka a jsou čistě bílá a posuv v kolejničkách bez problémů.
Zatahuje se když přijde po noční nebo když se dívá na svou TV a podle mě jsou ty dveře úplně super.
Chce to pořádně vybrat a hlavně na nich nešetrit!

já si dala domů podobné jako brácha coklit - pohyb úplně bez problémů, ale zvukově moc neizolovaly - s tím se musí počítat... nám taky vyřešily situaci, kdy klasické dveře vysloveně překážely - za mě doporučuju, ale určitě ne všude

hodnocení

0x

Zapomeň na to. Shrnovačky je nehorší možnej nápad. Nejezdí to, nefunguje to.

Když nechceš otáčivý dveře, tak se zamysli nad šoupačkama. Ale jako všude, o peníze jde až v první řadě.

Jenyk, je potřeba čas od času kolejničky máznout vazelinou. Párátkem hrudku do kolejniček a pak dveře jezdí tiše a snadno. Mám je v kuchyni už nějakých 12 let a pohoda. Nijak jinak to nešlo vyřešit. ;) Tazatelko, zajděte do OBI nebo někam do velkéhop marketu. Na stojanech jsou funkční a vy se koukněte a zjistěte, jak to funguje a co trh nabízí.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, také tento typ dveří nedoporučuji. Špatně se otevírají, resp. vždy mají snahu se o kousek vrátit zpět a šířku dveřního otvoru si zmenšíte skoro o 1/3. Nebrat. Zdravím!

hodnocení

0x

Tak se nám to pěkně dělí podle pohlaví. Ženy pro, muži proti. Nejsem výjimka. Měli jsme staré plastové shrnovačky mezi obývákem a kuchyní. Jediné pozitivum je, že skrz není vidět. Proti: Zužuje to dveřní otvor, vrací se to zpět (první projde, jemně se otře a druhý to do toho napere ramenem v plné rychlosti). Zvuk to netlumí ani trochu - tedy ty plastové. Těžké koženkové, které jsme měli v práci, tlumily na výbornou - ale to byla spíš dělicí stěna - pro použití x-krát za hodinu jsou k nepotřebě. Zejména v plastu je to choulostivé až hračkovité - tedy pokud mluvíme o variantě "OBI a spol.". Možná existují nějaké luxusnější a lepší, ale já o nich nevím.

Takže moje rada: Projděte "novým" bytem. Udělejte si detailní návrh "co kde bude" a pokud je to jen trochu možné, zachovejte klasické dveře. Někdy je skutečně umístění pantů tak geniální, že je lepší futra vybourat a orientaci pantů změnit. Pokud dojdete k závěru, že někde klasické dveře být nemohou, potom jedině posuvné- Levnější varianta jsou posuvné na stěnu, ty jsou vidět i v otevřeném stavu. Dražší jsou posuvné do pouzdra.

Pokud bych šel někdy do shrnovaček, potom by to bylo jedině u místností, kde se nebydlí - třeba komora, nebo max. dveře předsíň - kuchyň.

A jak to dopadlo s našimi plastovými posuvnými dveřmi? Máme tam prázdný dveřní otvor (tj. bez futer) v případě nutnosti připravený na dělená futra (jdou namontovat dodatečně suchou cestou). Zatím dveře nebyly třeba, ale jsem odhodlaný v rámci rekonstrukce kuchyně ještě jednou bourat a dát tam posuvné dveře do pouzdra.

hodnocení

0x

Za mne tam kde je to přínosné tak "shrnovačky" ale záleží hodně na kvalitě.Máme v bytě již druhé první byli z měkčeného PVC a přesto že vydrželi pár let nebylo to OK dnes koženkové máme vy vyšší cenové relaci,je fakt že zabírají relativně více místa ale na druhou stranu zase méně než klasické.Ale musí ještě naspat ,že po věšinu dní jsou otevřené a jen příležitosně je zavíráme.

isteron
hodnocení

0x

Ja by som doporučoval nie zhrňovacie, ale pevné a posuvné dvere. Sú tichšie, pevnejšie a viac tlmia hluk. Máme a sme spokojní. V inom byte v rodine majú zhrňovacie, koženkové a nie sú dobré. Ja by som si ich do bytu nedal. Vyzerá to ako plachta do stanu.

vervaa
hodnocení

Dikec vsem mrknu na to treba v tom obi ale spis dame teda klasicke a jen jedny by sli do detskeho pokoje. Ta mistnost ma totiz dvoje dvere a to uz zmensuje prostor dost.ale mozna si manzel prosadi ze ty jedny dvere nebudou dvere a zustanou napevno zavrene. Ty posuvne kdyz nejsou do pouzdra neznam tez zjistim
majsterjoe*

Shrnovačky do dětského pokoje už vůbec ne. Troška soukromí v pokojíčku neublíží a naopak zdárně pomůže.

Pokud tedy není pokojíček pro batolata. A v tom případě shrnovačky taky ne, pokud chcete aby dítě bylo v klidu a nemusel by v bytě každý chodit po špičkách.

Nedávej je ani do dětskýho pokoje, prostě a jednoduše, nedávej shrnovačky nikam.

Dávat šoupačky do pouzdra je sice trošku jednodušší, ale dvojnásobně dražší než udělat šoupačky bez pouzdra. Dát šoupačky na zeď není vůbec žádný problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]