Strouhanka mražák ano ne

Od: Datum: 23.05.15 16:52 odpovědí: 11 změna: 23.05.15 17:40
avatar

U pekaře jsem koupil trochu víc strouhanky, než aktuálně potřebuju - dva pytlíky po 1/2 kg. Jak to uchovat tak měsíc, aby se s tím nic nestalo. Dáváte strouhanku z bílého pečiva do mražáku?

Doplnění - jasně, že si všichni vyrábíte strouhanku doma sami, ale nebudu dělat strouhanku z měsíc starých věcí a zbytků ...


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 23.05.15 16:57
avatar

Do mrazáku bych jí nedával. Stačí ji nechat v uzavřené sklenici se závitovým víčkem a vydrží určitě víc jak měsíc. Hlavně ať je strouhanka opravdu suchá! V mrazáku by akorát zabírala místo...

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 23.05.15 17:01

já mám strouhanku v doze a nikdy mně nenapadlo ji dávat do mrazáku pokud je suchá vydrží dost dlouho a nic jí není...určitě ji mám o dost dýl než měsíc

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 23.05.15 17:04
avatar

Strejc, Hahanaj: Aha, tak to je úžasný nápad. Už jsem to aplikoval. Dík. :)

Datum: 23.05.15 17:09
avatar

Já mám strouhanku v obalu od másla. Průběžně doplňuju. Nikdy by mě nenapadlo, že by se mohla "zkazit". Určitě ji mám třeba i rok a víc. Nevím o nikom, kdo dělá strouhanku z "měsíc starých věcí a zbytků". Strouhanka se dělá z rohlíků, které se usuší/ztvrdnou (stačí nechat u okna v sáčku nebo u nějakého zdroje tepla). Do dvou dnů rohlík ztvrdne a hned se dělá strouhanka.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: cicko
Datum: 23.05.15 17:25

Zajímavý nápad! Obal "od másla" na strouhanku by zase nenapadl mne. ;)

Nesype se Vám z toho staniolu?

doplněno 23.05.15 17:32:

To jo, jenže "máslo" není kunerol.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.05.15 17:29
avatar

Myslím takovou tu dozu od Ramy :D. Krabičku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.05.15 17:38
avatar

Aha, děkuji, myslíte tu plastovou. Tak to potom ano, nějak mě to nezapálilo.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.05.15 17:26
avatar

Strouhanka je nejlepší čerstvá, dělám ji vždy, když potřebuji a trochu navíc. Ten měsíc dva, než ji spotřebujete, tak se jí nic nestane.

Jak ji ale máte dlouho, tedy ten rok, tak může již nevábně páchnout, zatuchnout, nebo i žluknout, pokud je namletá z tukových rohlíků. I u šroubovacích víček se může dostat dovnitř mol. Je mě to záhadou kudy, ale stává se to.

Co si doma usuším, to si také semelu, pokud pečivo nezbývá, koupím deset rohlíků a usuším. Naopak strouhanku u obchodníka kupuji v nouzi nejvyšší. Semelou tam opravdu všechno, a některé strouhanky jsou namíchané i ze starého chleba. Jednou koupeno v Penny, německý výrobce, strouhanka z chleba, jednou použitá na nutné obalení, zbytek letěl slepicím. Pečivo ke zpracování může být okousané, olezlé od myší, hygiena rukou také nemusí být taková, jako doma. Ale nechci Vám to letadélko ošklivit, to bychom nemohli jíst v zásadě skoro nic.

doplněno 23.05.15 17:28:

Jsem mimo, co to je prosím obal od másla? Máslo kupuji 250g v hliníkovém obalu s papírem vevnitř. Je nějaká doza?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: cicko
Datum: 23.05.15 17:30

Mol není žádný Capperfield nebo Houdini. Do uzavřené sklenice se dostat nemůže. Pokud se tam objeví, tak tam byl vnešen zárodek při plnění.

doplněno 23.05.15 17:35:

pro "pohanka" - s tím hliníkem se asi pletete, spíš se jedná o staniol (fólie z cínu).

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 23.05.15 17:40
avatar

pro cicka : ano staniol, nemohla jsem si zaboha na správný název vzpomenout, jinak ti moli asi tak, nějaký ten zárodek.

Já se tady dnes dozvím plno nových věcí.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.05.15 17:29
avatar

Ja jsem strouhanku vzdy kupovala a je skvela, ale ted jsou uz dve male deti,kupuju casto rohliky a stale mam zbytky, takze uz delam v robotu strouhanku doma a skladuju ji v umele uzavrene doze urcite o hodne dyl nez mesic

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.