Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maringotka osvětlení

Od: liki12® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, máme takovou maringotku uprostřed lesů kde děláme oslavy a nebo jen tak něco ugrilovat. Ale teď máme problém protože nám vadí že tam není světlo. Já myslel dát tam autobaterii a ledky ale nevím jestli je to dobrý způsob proto vás prosím o radu jak to osvětlit. Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Je to dobrý nápad, 12 V akumulátor z auta a na něm připojený třeba LED pásek na 12 V běžně k dostání v potřebné délce a výkonu.
A nebo pár samostatných LED s odporem Vám spíchne každý bastlíř či kutil.
A je to bezpečnější než svíčka či petrolejka, zvláště když už je upito.

doktpr365*
hodnocení

1x

Ještě bych tam nabastlil nějaký dobíjecí zařízení přes solární panel.

janm*
hodnocení

0x

Na občasné užití co petrolejky?

hodnocení

Petrolejku dovnitř nechci protože smrdí a je nebezpečna když jí někdo převrhne. A ještě řeším osvětlení ven před maringotku. My před maringotkou grilujeme a máme tam ruční pipu ze sudem ale tam potřebujeme nějaké silnější světlo...já myslel reflektor s led ale dělá se jen na 230v a když se dělá na 12v tak je drahý. Takže mi prosím poraďte Děkuji.
jirkamatapat*

Jako osvětlení prostoru před maringotkou bych použil couvací světlomet.Ten pořídíte za pár šupů.

nikdo*

Ta elektrika ven, podle mně není moc dobré řešení. Přitahuje veškerou havěť co lítá kolem. Preferuju a doporučuju, pokud je to možné, louče, naplněné repelentním olejem.

luha*
hodnocení

0x

Použijte autobaterii a měnič 12V/230V. Osvětlovat můžete úsporkama nebo LED žárovkama. Měnič si můžete zvolit 150W až 350W, cena se pohybuje od 750 Kč.

hodnocení

0x

Veď na je už bežne kúpiť led svetlo na 12 V,minule som na pumpe takto videl takzvanú sulfidku s led diodami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]