Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odtok z volně stojící vany

Od: danny4* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

ráda bych se zeptala, jestli je možné vést odtok z volně stojící vany do umyvadla, záchodu či odtoku pračky? Předpokládám, že je nutné mít nějaký spád, nebo je to nějak řešitelné? Bohužel nemohu předělat koupelnu, za x dnů budu mít k mání vanu s nožičkami, kterou jsem si chtěla do koupelny postavit, ale logicky tam nemám odtok. Vím, že je to hodně DYI záležitost a hodně na hraně, co se týká nebezpečí úniku vody, ale snažím se přijít na řešení, abych nemusela používat kýble.

Moc děkuji za jakýkoli tip, radu, které se mi velmi hodí před telefonátem nějakému instalatérovi,

Daniela

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
měl bych tip - nebude to pro instalatéra, ale spíš pro nějakého kutila či hodinového manžela.
Řešení je poměrně velmi jednoduché a při troše snahy kromě práce de facto zcela zdarma. Zajděte do sběrného dvora (nebo sežeňte někoho, kdo vyhazuje starou automatickou pračku) a vymontujte si z ní čerpadlo. Pak už stačí pouze 2 kusy hadice (jeden mezi výtok z vany a čerpadlo, druhý mezi čerpadlo a třeba to umývadlo - ideálně napojit do sifonu pro napojení automatických praček pod umyvadlem), vypínač a kus kabelu (staré prodlužovačky a pod). Vše pospojovat, zapojit elektricky. Pak stačí vyjmout špunt z vany a zapnout čerpadlo - vodu z vany vám čerpadlo vyčerpá kam si jen budete přát ;)

mate59
hodnocení

1x

Bez kanalizačního odtoku je to nerealizovatelné,do umyvadla to nepude/voda do kopce nepoteče/.Jedině napojit na kanalizaciTam, kde stála stará vana, musí být odtok.

hodnocení

0x

Tak je možné vést odtok z volně stojící vany do umyvadla. Ale bude to mít malinký problém, nebude to fungovat.

Nejlepší by bylo tam ten odpad dodělat, což se asi bez bourání neobejde. Možná by pomohlo něco takového, ale ještě jsem to nikde neviděl.

cerpacitechnika.cz/...

hodnocení

0x

Já myslím, že řešení existuje. V současné době je jistě k mání nějaké čerpadlo, které by Váš problém vyřešilo. Možná, že se i tady najde někdo kdo má s tímto problémem zkušenosti. Kdyby se jednalo o vypouštění do odtoku z umyvadla, pračky nebo připojení do odpadu záchodu (malý výškový rozdíl), službu by udělalo i malé oběhové čerpadlo.

doplněno 21.05.15 20:52:

EASY-OMIS UPS 25-40 180mm oběhové čerpadlo pro SOLAR

danny4*
hodnocení

Děkuji za zprávu, je nějaké minimum spádu, aby voda dobře odtékala? Ještě mě napadla možnost připojit do odtoku sprchového koutu. Do jaké míry je případně nebezpečná varianta mít zašpuntováno a mít pro jistotu hadici vedenou někam do odtoku – jde mi jen o to, aby nemohlo dojít k úniku vody – a při nehorším bych si vystačila s kýblema..

Moc děkuji

Dejte sem fotku sprcháče, a řešení se vymyslí...

Je to mnohem lepší varianta než nějaké čerpadla.

hodnocení

0x

Já mám ještě další a lepší tip :)

Volně stojící vanu postavte na podium z palet a pak můžete klidně vodu vypouštět do umyvadla, nebo pračky.

Jinak to čerpadlo z pračky bude tu vanu vypouštět pekelně dlouho.

btw je to DIY projekt :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]