Nejste přihlášen/a.
Milí poradci,
zdá se vám v pořádku požadavek majitele bytu na zvýšení cen za energie, když je ze všech společností, el., voda, topení, vracen přeplatek a s tím spojené snížení zálohy? Mám na toto navýšení přistoupit? Vím, že se ceny energie zvyšovaly, ale pokud je vratka a snížení zálohy , nechápu tento krok?
Jak píše Milan, žádejte vysvětlení, z jakého důvodu majitel zálohy zvyšuje. Ale je i možné, že výše záloh nemusí být shodná. Možná, že majitel platí vyšší zálohy a proto ty přeplatky. A samozřejmě záleží na tom, jak máte změny záloh uvedeny ve smlouvě. A může to být i obava z dlužného nájemného v době, kdy se propouští a tak si stahuje předem vyšší zálohy, které by pokryly případný dluh. Pročtěte si tedy znovu smlouvu a poptejte se, co Vám není jasné, jak už bylo řečeno.
Na dluhy jsem skládala kauci, takže proto si rezervu určitě nedělá.zálohy jsem viděla černé na bílém že jsou snížené. Majitel na dotaz vysvětlení nepodal. Ale už mi možná svitlo: navýšení ceny za jednotku, tzn. spotřebuji stejně ale nezaplatím 100,- ale 110,- zálohu budu mít přsto sníženu,přeplatek bude také,ale menší než by byl před rokem.To si chce nejprve přeslápnout než začnu obtěžovat s dotazem, děkuji za Váš čas a odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.