Nejste přihlášen/a.
Milí poradci,
zdá se vám v pořádku požadavek majitele bytu na zvýšení cen za energie, když je ze všech společností, el., voda, topení, vracen přeplatek a s tím spojené snížení zálohy? Mám na toto navýšení přistoupit? Vím, že se ceny energie zvyšovaly, ale pokud je vratka a snížení zálohy , nechápu tento krok? ![]()
Jak píše Milan, žádejte vysvětlení, z jakého důvodu majitel zálohy zvyšuje. Ale je i možné, že výše záloh nemusí být shodná. Možná, že majitel platí vyšší zálohy a proto ty přeplatky. A samozřejmě záleží na tom, jak máte změny záloh uvedeny ve smlouvě. A může to být i obava z dlužného nájemného v době, kdy se propouští a tak si stahuje předem vyšší zálohy, které by pokryly případný dluh. Pročtěte si tedy znovu smlouvu a poptejte se, co Vám není jasné, jak už bylo řečeno. ![]()
Na dluhy jsem skládala kauci, takže proto si rezervu určitě nedělá.zálohy jsem viděla černé na bílém že jsou snížené. Majitel na dotaz vysvětlení nepodal. Ale už mi možná svitlo: navýšení ceny za jednotku, tzn. spotřebuji stejně ale nezaplatím 100,- ale 110,- zálohu budu mít přsto sníženu,přeplatek bude také,ale menší než by byl před rokem.To si chce nejprve přeslápnout
než začnu obtěžovat s dotazem, děkuji za Váš čas a odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.