Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nikdy jsem ještě nekupoval nemovitost, tak nevím, jak to chodí. Správně by to mělo být pochopitelně tak, že když jsou na smlouvě dva podpisy, tak mi ta nemovitost defacto patří a jsem dlužníkem té ceny, která je uvedená ve smlouvě. A předpokládám, že musím dodatečně zajít na katastr. To je asi všechno, co mě napadá, jestli je to jinak, tak bych byl rád, kdyby mě někdo opravil a taky by mě zajímalo, na co si dát pozor, abych nějak nenaletěl. Díky
Strait, jestliže nechcete požádat nějakou realitku-což by bylo nejlepší, tak si na internetu o té nemovitosti najděte, jestli je vše v pořádku a nejsou na nemovitosti žádné dluhy a exekuce. Poté bych vlastníka požádala o výpisy plateb elektřiny, vody a plynu. - tedy poslední třeba 4 výpisy. Pak napsat nebo pročíst smlouvu, kterou má prodávající. A co je důležité, najděte alespoň notáře, který bude mít v depozitu peníze, které mu dáte jakoby do úschovy, protože sice smlouvou nabýváte nemovitost, ale dokud nejste v katastru, není ta nemovitost vaše. Po obdržení potvrzení z katastru se peníze schované u notáře přeposílají prodejci. Toto vše trvá cca 1-2 měsíce, dle rychlosti katastru. Jukněte ještě tady
kupoval sem byt přez realitní kancelář s tim že si právní služby pořešim sám a jelikož sme se dohodli na niší ceně než požadovala tak sem jim vyhovel a jejich provizi neuvedl do kupní smlouvy a platila se bokem samozrejmě i na tudle transakci mam papír -provize šla s celkové kupní ceny bytu nic navíc sem nedával
někdy jsou případy bytů, že pozemky pod domy nejso ve vlastnictví k domu, ale vlastní je někdo jiný, je to vlastně hrozná kravina, ale nekde to tak je, a člověk pak nemá jistotu. Pokud pozemek není soušástí domu tak, bych do toho nešel. Docela problém jsou daně z převodu nemovitostí, kde je třeba si posichrovat kdo daˇm zaplatí, obveklé a správné je aby to zplatil prodávající, který nyní majetek vlastní a převádí jej. Můžete se dohodnout jinak, ale hlavně je třeba to včas zaplatit. u 2M nemovitosti je jedná asi o 60tis.,- Kč (orientačně).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.