Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zástavní právo smluvní

Od: ak odpovědí: 3 změna:
Ahoj všem,
ve výpise z katastru nemovitostí u nemovitosti jednoho z členů rodiny jsem našel, že na dům je zástavní právo. Moc to nechápu, našla by se nějaká dobrá duše, která by mi níže uvedené vysvětlila, co si pod tím mám představit?
Zástavní právo smluvní k zajištění existující pohledávky ze smlouvy o úvěru ve výši 255.000,00 Kč s
příslušenstvím a smluvní pokuty až do výše 200.000,00 Kč, vzniklé do 31.12.2026
k zajištění budoucí pohledávky z bezdůvodného obohacení v případě odstoupení od smlouvy
o úvěru, na vrácení úvěru až ve výši 255.000,00 Kč s příslušenstvím a zaplacení smluvní
pokuty až do výše 200.000,00 Kč, vzniklé do 31.12.2026
Moc Vám děkuji a přeji hezký zbytek dne,
A.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

2x

Chápu to tak, že někdo z rodiny dal svou část domu do zástavy (oproti půjčení částky 255.000,-Kč) s tím, že do 31.12.2026 to má zaplatit a pokud nezaplatí, je smluvní pokuta (ke dni splatnosti) dalších 200.000,-Kč. Víc Vám řeknou na katastru nemovitosti, kde je zápis proveden (v místě, kde se nachází nemovitost).

bemmet*

Prosel jsem si svym uz...jsem rad ze uz to mam za sebou jedine co doporucuju komunikovat a resit to co nejdrive!

ak
hodnocení

Tak nějak jsem si to myslel, ale moudrý jsem z toho moc nebyl. Mnohokrát děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]