Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venkovní parapety-lidové stavitelství

Od: milan23* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, zajímá mě, jak se řešila ochrana parapetního zdiva u zemědělských usedlostí před 100-150 lety.
Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ono tam něco jako parapet bylo - většinou to byl kamenný blok. Zdravím!

doplněno 20.05.15 17:40:

milan23 - z toho obrázku to vypadá na nějaký přírodní (pálený) materiál. Zřejmě by to šlo také použít, ale jestli Vás nekontrolují památkáři? Ti Vám to řeknou přesně. Nebo si najděte kameníka a on Vám ten parapet udělá - z pískovce nebo žulový.

bruk600*
hodnocení

2x

Každý používal zrovna to co měl k dispozici. Myslím, že jsem viděl na této pozici pískovcové bloky, kvalitněji pálené cihly vyskládané "na štorc" (na stojato tou 15cm stranou) a taky si tam vybavuju opracovanou žulu.

uska*
hodnocení

2x

Já viděla kousky břidlice poskládané z různých tvarů. Bylo to pěkné.

milan23*
hodnocení

Pokud bych použil toto, byl by to velký architektonický ,,přešlap"?
Venkovní parapety-lidové stavitelství

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]