Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se matrace 1+1 zdarma?

Od: marts* odpovědí: 15 změna:

Pošilhávám po nabídkách nových matrací. Jak jsem zjistil existují akce jako matrace 1+1 zdarma. taková Nora vypadá dobře a nemusel bych platit dopravu. Je to výhodné, nebo je to jen marketingový tah? Má s těmito matracemi někdo zkušenost? Vyplatí se to?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
My měli podobné pěnovky ale přes veškeré sliby prodejců se v nich po čase vymačkaly lavory v oblastech největšího zatížení. A to i přes to že jsme matrace čas od času obraceli a venčili je na sluníčku. Při dalším nákupu jsem proto dal přednost celkem levným matracím s vrstvou kokosového vlákna z Jysku. S těmi jsme už několik let spokojeni.

host*
hodnocení

2x

Matrace nejsou jako boty na jednu sezónu. Odpoutejte svou mysl od reklamních vějiček a uvažujte především prakticky. Rozměry, zatížení matrace (vaše hmotnost a hmotnost druhé osoby, když chcete dvě), materiál, prodyšnost, tuhost, konstrukce (v obchodech mívají na ukázku uříznuté profily, aby bylo vidět, jak je to uvnitř sestavené, z jakého materiálu, atd.) nebo pružnost, materiál potahu atd. atd... Jinak koupíte něco, co za půl roku proležíte, propotíte, nebo v zimě vám do matrace z boku potáhne pod záda studený vzduch.

Nechte si poradit od prodavače a nekupujte ve spěchu hned tu první s tím, že tam má prodavač právě jen ty dvě poslední. A vůbec nedejte na naučenou větu mnoha prodavačů "já ji mám taky a jsem s ní moc spokojený". To vám řeknou u všeho možného zboží, když se na něj prodavače zeptáte. Za své peníze chtějte to, co potřebujete a ne to, co vám právě nabízejí. I když i to může být kvalitní a odpovídat vaší potřebě, ale až po vašem zralém uvážení.

hodnocení

2x

Samozřejmě,že to je věc marketingu. To by byl obchodník ,s prominutím, úplně blbý,aby dal něco zdarma. Cena matrace je zúčtována u té první.U matrací dejte radši na kvalitu, né na cenu.Dobré spaní je základ,vždyť na lůžku strávíme prakticky třetinu života !

marts*
hodnocení

Ale jak poznat která matrace je ta dobrá? Vyšší cena = rovná se vyšší kvalita?

To bych takhle nebrala. Nejvyšší cena neznamená ještě nejvyšší kvalitu. Záleží na vás, co od matrace očekáváte. Jestli vám vyhovuje spát na tvrdším, či naopak měkčím, jestli má být protialergická , jestli má mít pratelný povlak,jestli má být pružinová, nebo sendviřčová ...atd.Čím více požadavků, tím vyšší cena (.některé požadavky s prominutím nahouby). Jestli vám mohu radit, tak vyberte matraci mezi zlatou střední cestou. S jednou matrací stejně celý život nevystačíte a proleží se matrace levná i drahá.Mluvím z vlastní zkušenosti. Moje obě dcery si nakoupily matrace ve vysoké cenové kategorii a dnes už mají obě jiné. Jinak plně souhlasém s hostem-viz odpověd přede mnou.

nutt*
hodnocení

1x
Zdravím,
my kupovali matrace v makru v podobné akci (cca 3000kc za 2 ks) , potřebovali jsme je jen než dokončíme stavbu, spaní na nich nebylo špatné ale ani ideální i když po pár týdnech už mi to přišlo v pohodě. Nyní jsme koupili kvalitní za necelých 8000kc / ks (90x200 cm, 25 cm vysoké) a je to naprosto něco jiného a na těch z makra bych se už teď asi vyspal hodně špatně a celý rozlámaný. U matrací doporučuji raději připlatit nemusíte mít to nejdražší ale pokud je chcete na nějaký čas a vyspat se v pořádku tak je rozumné více hledat.
.
Hezký den NutT

sos*
hodnocení

0x

Nic není zdarma. Je to jen trik se slevou hraničící s vydíráním, pokud tam sleva vůbec je. Ale záleží na každém,zda podlehne či ne. Pokud ale koupíte, nezapomeňte,že záruka 2 roky je na každou z nich jako kdyby jste kupoval každou samostatně.I z toho vyplývá, že je to trik

zwiki*
hodnocení

0x

Koupil jsem matrace 1+1 a jsem již pátým rokem spokojený.I za platbu dopravy se vyplatí je koupit.Cena jedné matrace byla kolem 5 tisíc.

stirecek*
hodnocení

0x
Vyplatí se matraci nejdřív vyzkoušet. Někde dokonce mají na půjčení zkušební matrace, které si můžete doma vyzkoušet. My jsme si matrace zkoušeli přímo v obchodě. Člověk to sice takto nepozná hned, ale hned ví, co mu nesedí.

Nechali jsme si matrace udělat na míru.Dříve jsem koupil také v akci,po 4 letech na výhoz proležené.pak nam známí doporucil jednu čalounickou firmu tady v čáslavi,s nedůvěrou jsem zašel z koukl a řeknu vám je to rozdíl.Jásdro není žádný vícevrstvý molitan ale přírodní latex,potah alovera,zpracování supr a o cene nemluvě.cca 3,5 tis kus.pri vyzvednutí jsem pochopil že jsem měl doma jen napodobeninu na dobré spaní,tohle bylo těžké ,pevné pružné oproti tomu doma co mělo být zdravotní.Tak že za mě hledat něco takového ,po roce nelituju .jsem vám ochoten dát kontakt kdyby něco

korus