Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, je někomu známé lepidlo nebo způsob jak nalepit dlažbu na linoleum? Jde o případ nalepení dlažby na místo, po kterém se nebude chodit, ale kde odstranění lina by bylo značně komplikované. Předem děkuji.
Dlažba na lino nie je problém. Ak chcete mať väčšiu istotu, prichyťte na lino sklolaminátovú mrižku alebo pletivo z tenkého drôtu a dajte viac cementového lepidla na dlažbu. Dávať dolu lino je nezmysel, keď dobre drží, pretože na betóne aj tak zostane lepidlo z lina, ktoré je rovnako nenasiakavé, ako linoleum.
Vďaka za odpoveď, ktorá ako sa zdá rieši môj problém.Keď som v otázke ako riešiť lepenie dlažby na lino tak za komplikáciu som nepovažoval zlý prístup, ale to, že mám velmi ťažko chorú manželku (je nevládna a nevidiaca) a preto aj nesmierne citlivá na akékolvek silnejšie zvuky, takže si neviem predstaviť mechanické (určite hlučné) odstraňovanie lina. Pretože býváme na 4. posch. domu bez výťahu tak nemám ani možnosť ju niekam dočasne presunúť, dokonca táto možnosť nie je ani v rámci bytu. Táto časť odpovedi je určená tým, ktorí chceli vidieť miesto z ktorého sa nedá odstrániť lino.
Bratolde.
Velice rád bych ti pomohl s tvým problémem,ještě jednu metodu bych tu viděl k použití.Když nejde dělat rámus,možná že by šel narušit povrch lina louhem.Po nějaké době po použití lino ztratí na povrchu lesk a mastný charakter.Obsahuje totiž až % změkčovadel,které mají povahu tuků.Povrch se stane daleko přilnavější a lepidlo na něm by mohlo lépe držet.Ale zase na druhé straně,proč bys nemohl na to staré lino položit nové,dnes jsou i s desénem plobvoucích podlah,parket,korku a dokonce i dlaždic.
Takové samolepicí čtverce jsem lepil nedávno v poměrně členité chodbě.Skutečně nádherné FLOORTILE dlažby.
Lino se dá opravdu odtrhnout bez většího hluku od čehokoliv .. vůbec bych se toho nebál (v paneláku jsem to dělal taky a bylo to zachvilku hotový a téměř bez hluku), horší bude až nalepíš dlaždice a oni se ti za nějaký čas začnou odlepovat, praskat a pod. ... vymlátit dlažbu, zjeména nějaké vyšší třídy je už těžší
Já bych na tu chvíly dal manželce špunty do uší a směle do toho .. stejně víc rámusu možná uděláš při pokládání dlažby
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.