Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatepleni pod střechou-Jak?

Od: trdlonnnn odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

mám jeden horní pokoj který chci zateplovat z části venku (normál) a jeho další část (boční) je z části pod další střechou, kde je půda. Pod ní je průjezd...

Jak mám tohle zateplit?

Mám zateplit jen tu část, která je venku nebo musím zdělat tašky zateplit a pak k tomu dát tašky?

Přijde mi to dost složité kdybych měl řezat latě atd..

Děkuji za rady :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nedovedu si podle popisu představit jak ten Váš pokoj vypadá, ale řezat latě nemusíte.

Buď se protáhnete mezi, nebo použijete foukanou izolaci a celou akci uděláte z venku.

trdlonnnn
hodnocení

Dekuji za odpoved...

tezko se to popisuje...vedle toho pokoje je na zed navazujici střecha. Tím pádem, tam je spoustá latí v rozestupech pro klasickou stresni tasku (takze v docela kratkych rozestupech), tim padem, to moc dobre protahnout nepujde.Na foukanou izolaci bych musel udelat rost. A vzhledem k velikosti te casti ktera je pod strechou (mala cast) je to celkem nerealizovatelne. Zkusim odpoledne nahodit foto

Proč byste na foukanou izolaci musel dělat rošt? Nebo tam snad potom plánujete chodit?

Prostě sundáte pár tašek a nafouká se tam izolace.

trdlonnn
hodnocení

Ale ja chci zateplovat stenu ne strop...bocni stenu.

A foukana izolace jen tak na stene drzet nebude a ani nechci nic foukat.

Aha, tak to jsem nepochopil dotaz...

Takže ten pokoj nekončí u štítu, ale je tam další příčka která odděluje půdu od pokoje.

Jestli není izolovaná střecha, tak na půdě bude mrznout také. Takže když zateplíte venkovní část stěny, tak Vám bude zbytek promrzat.

Prostě musíte zateplit veškeré obvodové konstukce vytápěného prostoru.

trdlonnnn
hodnocení

Dekuji za vasi odpoved..

trdlonnnn
hodnocení

Tady je foto z druhe strany ale princip je stejny...akorat na druhe strane neni ta tyc el.vedeni.

Cast pokoje je venku (bílý trojuhelník) a další část pod střechou..

Zatepleni pod střechou-Jak?

Trdloň,

Pokud chcete zateplit (kvalitně) ten trojúhelník, co je nástřešák, ale na druhé straně, tak musíte odebrat tašky jak nahoře, tak dole. Nahoře prodlouřit střechu, předělat opechování...

Dole oddělat tašky, vatu protáhnout až na půdu, oplachovat a vrátit tašky.

Pokud chcete jen naznačit zateplení, klidně na boční fasádu přilepte polyš 10cm od tašek nahoru, k oplechování hiorní římsy. Jednuduchý plech prodlouží římsu.

Je to levné ale nekvalitní zateplení.

Pochopil jsem Váš dotaz správně?

doplněno 19.05.15 18:11:

Trdlon,

K tomu bych se teda rad zeptal, zda nebude vznikat nejaky problem, kdyz cast steny bude teplejsi nez ta cast, na ktere polys nebude?
Jelikož si uděláte spoustu tepelných míst, podle (ne)kvality práce, budete mít podle toho i problémy.

trdlonnn
hodnocení

Pochopil jste spravne... Dekuji za odpoved.

Na druhe strane je zed bez omitky (jen cihly) a oplechovaní jeste není...

Asi nechci delat komplet vzhledem k narocnosti co tady byla popsana. Navic tam vedou jeste u te zdi tramy podelne s tou stenou.

Priklanel bych se tedy k vasi variante "naznacit zatepleni". Bylo by to tedy jen kvuli vzhledu a mensi pracnosti nez nahazovat tu cast omitkou.

K tomu bych se teda rad zeptal, zda nebude vznikat nejaky problem, kdyz cast steny bude teplejsi nez ta cast, na ktere polys nebude?

Dekuji

trdlonnn

Tim padem, jestli to chapu, tak je lepsi to nahodit klasickou jadrovou omitkou.

Opravdu se mi nechce zvedat strecha, zdelavat a zarezavat late a tasky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]