Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zbylo mi 50cm oranžove trubky KG průměru 47,5cm. Mám v plánu ji vylít betonem a používat jako tažný válec na valcování trávniků.Nakoupil jsem si dokonce už i ložiska na vnitřní osku. Ale teď jsem se dopočítal, že váha válce bude cca 200kg. Máte někdo zkušenosti, zda je možné vůbec takovou váhu ručně utáhnout?
Ke koupi jsou ruční válce o váze od 70 - 180kg, ale trochu delší, 90 - 110cm; vy máte pouze 50cm, s tím se bude plocha hůře rovnat a taky váha bude rozložena na kratší délce; na rovině se to utáhnot dá, ale jen pokud podklad nebude moc měkký, jinak se bude bořit hlouběji a půjde to hooodně těžko...
třeba tento
Myslím si, že na tomto místě je dobrou otázkou:
Je pravda, že při stejných podmínkách, kromě délky válce, má délka válce vliv na velikost tažné síly , jak uvádí p."nonek"?
Delší válec má jak uvádíte menší tlak na terén, méně se zaboří, ale zaboří se větší délkou. Tedy překážka proti valení delšího válce je sice méně vysoká, ale o to delší .
Zdravím -miro
Tak nevíme jak jste fyzicky zdatný 200kg se dá utánout ale na jakou vzdálenost
.Ale myslíte že vám ten beton na tu trubku přilne.Můj názor je že při válcování povolí a trubka praskne Jinak na trhu jsou i levnější válce než za 28 000
Všem děkuji za názory, nakonec se mi podařilo sehnat trubku o průměru 40cm a délky 53cm, takže výsledná váhy by měla být něco kolem 130Kg.Dnes dopoledne jsem ji zalil betonem, tak uvidím co z toho bude Vím, že se válce dají i koupit, ale nechci do toho investovat moc peněz a pokud tato verze bude funkcni, výjde mě to asi jen na pár stovek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.