Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytapeni garsonky podlahovym topenim - naklad

Od: kolicek* odpovědí: 7 změna:

Dobry den, vedel by nekdo z vas (priblizne) kolik by byly naklady na vytapeni garsonky (24m2) podlahovym vytapenim? Mam zkusenosti pouze s ustrednim topenim a u podlahoveho vytapeni budou naklady urcite vyssi, nicmene nevim o kolik. Staci mi to priblizne, ale pro upresneni se jedna o byt uprostred (nahore, dole i vedle po stranach jsou dalsi vytapene byty). Jedna se o cinzak zcela zrekonstruovany, ale nezatepleny. Diky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je úplně jedno jaký zdroj tepla použijete, spotřeba bude prakticky stejná.

Záleží na tom jak dobře je dům/byt izolován a jak moc Vás vytápí soused.

hodnocení

0x

Co si od toho slibujete? Dodávka tepla je centrální z výměníku nebo kotelny? Jaký způsob vytápění je v baráku, u sousedů?

kolicek*

Sousedi maji vytapeni wav. Do garsonek by se neveslo, takze ty maji podlahove vytapeni. Co si slibuji od ceho?

hodnocení

0x
A z jakého důvodu očekáváte, že náklady u podlahového vytápění budou vyšší?
Klidně to může být i naopak.
kolicek*

Pokud budete v jednom a tom samem bytu topit centralnim vytapenim, plynem nebo elektrinou, tak nakladove to pujde stejne. Nejlevnejsi centralni, drazsi plyn, nejdrazsi elektrina. Alespon tak jsem to vzdy slysel a s plynem a ustrednim topenim to mohu potvrdit.

paw*
No tak to vidite. Ale pac jste nenapsal, jake bude to PT, tak neslo poradit. Pokud bude elektricke, bude drazsi nez plyn. Vemte fakturu, mrknete kolik se protopilo KW a pronasobte cenou za nove topeni.
dam®

Podlahové topení není problém, spočítal jste si náklady na jeho vytvoření? Mám obavy, že bude dražší než rozpočet několika let, navíc ve vašem prostoru zbytečná. Otázka je kolik potřebujete tepla, u každé osoby je to jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]