Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem ze Vsetína, objel sem hromadu železářství, volal jsem i do Ferony-mají pobočky v celé ČR (nemají to) potřebuju sehnat železný čtyřhran 4x4mm-(na klínky k motorům), nemáte nějaké tipy? děkuji Pepa.
Já jsem naposledy kupoval v Mateza Brno. Pokud to neseženeš někde blíž, tak to tam klidně objednej, ale poštovné bude dražší než zboží.
Zkus se zeptat v prodejnách ložisek nebo nějakých prodejnách pro strojaře. A ptej se na klínovou ocel. V prodejně ložisek, pokud nebudou mít, tak tě odkáží na někoho kdo to prodává.
A že by Ferona neměla ocel taky moc nevěřím.
V železářství mají maximálně ocelové profily a ty jsou "z bláta" takže, i kdybys to tam sehnal tak bys musel tvar obrábět a pero (klínek) by se rychle otlačil.
To co typotřebuješ je: tyč čtvercového průřezu tažená za studena s úchylkami h9; materiál tyče je ocel 11600.0
Jako ne-strojaře mě překvapuje, že se klínky neprodávají už hotové, když je to taková běžná součást každého motoru.
Klínky = pera se prodávají hotové s novým zařízením. Když si koupíš elektromotor, tak součástí hřídele už je i pero.
Když si představíš kolik různých délek klínků může existovat, tak se nikomu nevyplatí držet skladem takový sortiment.
Je mnohem snažší koupit si 1metr materiálu a z něho si pilkou uříznout délku, jakou zrovna potřebuju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.