Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
včera jsem na uvolnění odpadu vaničky sprchového koutu použil příliš agresivní prostředek nevhodný pro akrylát a ten mi rozežral povrch v okolí odtoku, místy až "na dřeň". Dočetl jsem se, že existují sady na opravu vany, kterými by to mělo jít opravit.
Máte s tím někdo zkušenost?
Díky, Marek
případně můžete použít toto
nebo jiný výrobce, ale větší balení
Je třeba dávat dobrý pozor, co použijeme na čištění odpadu u akrylátu a umělého kamene (u toho zvlášť); osobně používám prací práček, který bývá běžně v domácnosti a to tak, že naleju do odpadu hodně teplou vodu, nasypu prášku, kolik se vejde a ještě zaleju malým množstvím teplé vody a nechám prášek do rána pracovat. Pokud ještě s výsledkem nejsem spokojen, opakuji to večer znovu, víckrát není třeba. Je možný i druhý způsob a to takový, že prášek "rozředím"teplou vodou na kaši a naleji do odpadu a ráno propláchnu odpad co nejteplejší teplou vodou z vodovodu, případně ještě jednou prášek - je pravda, že prášek není až takový žrout, ale pokaždé pomohl...
Děkuji, za odpovědi, ale doufal jsem v něco konkrétnějšího. To že na akrylátovou vanu nesmím používat prostředky, na kterých je napsáno "nepoužívat na akrylát" už teď taky vim. Vanafix jsem našel taky, díky za ten Santiech, to vypadá nadějně. Spíš jsem doufal, že najdu něco jako: "Použil jsem, drží/nedrží, je to poznat/není to poznat, má to jinou hladkost, má to jinej odstín, stojí to za to/nestojí to za to". Cena pro mě až tak zásadní není, pokud to bude stát míň než nová vanička + práce s vybouráváním staré.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.