Nejste přihlášen/a.
Dobrý den prosím o odpověď, k řemu slouží klapka, která se dá ovládat háčkem přes přikládací dvířka.
Dá sevztyčit do svislé polohy nebo pližit horizontálně, kd epřikrývá mezeru mezi prvním a druhým oddílem kotle.
Mám dojem, že v horizontální poloze je menčí výkonnebo je to jen můj dojem?
děkuji předem za odpověď. Kotel jsem koupil v roce 1985 a poprvé jsem zatopil v květnu 2015.
Dobrý den
Klapka která se dá ovládat háčkem slouží ke zkrácení cesty spalin do kouřovodu, spaliny neprochází přez celou plochu výměníků tudíž nepředají tolik tepla. Klapka je na roztápění, čili než dole vytvoříte řádnou žhavou vrstvu jež ´je nutná pro naplnění násypky uhlím je při zátopu výhodné nechat proudit spaliny "přirozenější cestou" "nahoru" při vyšším tahu, a také se dá užít k "přitopení" dřevem,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.