Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění trouby

Od: kkk* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, potřebuji poradit jak vyčistit troubu. Mám elektrickou troubu BOSCH s funkcí "clean". V návodu je napsané, že má být trouba zaplá hodinu a poté vytřít horkým mycím roztokem. Bohužel, nečistoty se ani po dvou hodinách neuvolňují. Máte nějaké zkušenosti, rady, tipy? Moc děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Taky zdravím,

mám taky bosch s touto funkcí,ale musela jsem si dokoupit desky eco-clean...EcoClean desky pro strop a boční stěny trouby.Po jejich přidělání se dá použít čistící program,který spočívá v tom,že se trouba cca hodinu zahřeje na asi tak 300 stupňů,všechny nečistoty se v podstatě spálí na popel a vy ho pak po vychladnutí setřete ze dna trouby.

Desky mají speciální povrch,který toto umožnuje.Jsou v troubě trvale,v podstatě se veškeré nečistoty na nich jadnou za čas tímto způsobem vyčistí,záleží na stavu znečištění...

doplněno 17.05.15 21:01:

...ještě doplním,že tyto desky se nesmí vůbec ničím čistit! prostě se dle potřeby nechá proběhnout onen čistící program.

otře se dno a hotovo.Mám ji už 5 let a je stále skoro jako nová...

hodnocení

0x

Já mám elektrickou troubu. Koupím v drogerce pěnu na čištění trouby, přečtu návod. Některá pěna chce na teplou troubu, některá na studenou, jen pár hodin ponechat působit a pak vlhkým hadrem stírat. :( To je snad jediná práce, kterou z duše nenávidím.

hodnocení

0x

Vyzkoušel jsem mnoho přípravku a žádný nefungoval až na jeden. Hydroxid sodný gel.Nanést a po chvíli setřít.Pozor jen na používání kavlitních rukavic...

sans.cz/...

kkk*
hodnocení

Moc děkuji za odpovědi, snad některá rada pomůže :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]