Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka - jak vyčistit

Od: fiik* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

máme doma již nějaký ten rok myčku Bosch, je stará asi 6 - 7 let - nemůžu říct přesně. Když se kupovala byla to tá z lepších. No ale jelikož je celkem v provozu (díky bohu šlape jak hodinky) začala poslední dobou zapáchat a celkem špatně myje nádoby - hlavně nerezové hrce - což před tím umyla bravurně. Myčku pravidelně čistíme zkoušel jsem i ty práškové čističe aji kyselinu citronovou. Filtr vše čistíme ale už nevím čím to může být.
Ocet do toho moc nechci lít protože stejně když ho tam naliji hned na začátku tak myčka ho vyčerpá a na nejsilnější program myčka předmývá takže je to zbytečné a do zásobníčku se toho moc nevleze. A otvírat myčku během programu se mě už párkrát vymstilo a to v tom že když jsem myčku zavřel tak začala vypouštět a spustil se aquastop a myčka třeba 4 dny nejela a pak to přestalo. Volali jsem opraváře a ten to nějak opravil ale nevím. A když zvýším hladinu vody v myčce octem tak se to stejně zase vypustí.
Tak nevím jestli máte něco čím to vyčistit nebo nějakou radu budu moc rád :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já ocet dávám místo leštidla. ;) Kdy naposledy jste čistili odpady? Krtkem nebo něčím podobným.

doplněno 17.05.15 16:32:

No, právě. Ten husí krk může být zanesený a smradlavý. Takhle mi smrdělo z čisté pračky. Pak jsem malovala a pračku musela odpojit. Páni, hadice! To bylo!

fiik*
hodnocení

Krtem v kuchyni odpad nečistíme protože tam máme takovej ten jak kdyby husí krk nebo co to je a mám strach, že to ten krtek rozpustí :) A po pravdě si ten ani nevzpomenu kdy jsem tam něco lil na čištění *nevi*

Neměj strach. Krtek tu hadici nerozpustí a že tam někdy bývá sajrajtu.

fiik*
hodnocení

Se zeptám asi blbě ale to mám nalít do té hadice od myčky nebo do syfonu? Když ten smrad jde z myčky ne z kuchyňského dřezu *zed*

Jestli ten krk nemáte zazděný, nebylo by výhodnější, koupit nový?

doplněno 17.05.15 19:10:

A pak napište. Poučíme se všichni.

fiik*
hodnocení

Já si právě nemyslím že je to tím "krkem" protože z dřezu nebo ze sifonu... když k tomu čuchnu tak nic není cítit *nevi*

Mám obavy aby to už nebylo v útrobách myčky jak je stará a používáná *zed* Zítra zkusím prolít hydroxidem a uvidíme :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]