Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrovnání extra křivé stěny v kuchyni

Od: jakubk* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, potřeboval bych radu jak srovnat stěnu na které bude kuchyňská linka. Od 10 cm z jedné strany do ztracena na straně druhé. Jde o to že na ní bude usazena kuchyňská linka vč. horních zavěšených skříněk. Radili mi buď dozdít do ztracena, což mi přijde extrémně pracné a nebo SDK, nemám ale zkušenosti s SDK na rovnání stěny (jen snižování stropu).

Dovedu si ještě představit stavbu konstrukce na té stěně s 10cm odskokem, ale jak se postupně přibližovat ke zdi?

Zeď pod ní má velmi pevnou cementovou omítku, kterou je problém i oklepat bouracím kladivem, takže lze zachovat.

Slyšel jsem i názor srovnat spodní skříňky, koupit širší prac. desku a tu řezat do ztracena, ale horní skříňky budou nehezky ujeté - zamítnuto.

A jak potom pověsit horní skříňky kuch. linky, přeci jenom něco váží a plné ještě více.

Předem děkuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Asi by neměl být problém na jedné straně odsekat 4-5 cm a na druhé totéř přidat omítkou.Dokonce by neměl být ani problém přidat do ztracena polystyren,perlinku, a lepidlo.Rozhodně je výhodné pak použít o 10 cm pracovní desku.

JABRAKA

jakubk*

Děkuji za radu, akorat si nejsem jistý jestli v EPS nebo jiném polystyrenu by držely zavěšené horní skríňky a taky jestli by cca 5cm dodělané omítky drželo na staré, to asi jo. Ale vím určitě že nejsem, vzhledem k tomu ze se jedná o koncovou zeď domu, stavěného z nějakého čediče či co, odsekat 5 cm. Zatím se mi právě jeví jako nejjednodušší 2 varianty a sice buďto dozdít do ztracena, nebo SDK z čeož mám strach, protože nemám zkušenosti a nevím jak poskládat konstrukci na kterou vešet skříňky.

hodnocení

0x

Proč to chceš srovnávat? Čemu to vadí?

jakubk*

Protože za 1) prac. deska jeta šejdrem o 10 cm bude hodně vidět a hodně by nám vadily viditelně ujeté horní skřínky, podkládat to zaseni horních skříněk je také velmi neštastné reseni, nebot zase bude videt ta mezera

Rozumím tomu tak, že stěny nesvirají pravý úhel. Je to tak? Stěny jsou buď sevřený a nebo rozevřené.
Je to tak?
Pokud ano, tak bych vůbec neřešil nějaký srovnání zdí, ale udělal bych rohovou skříňku podle zdi. Podstatně jednodušší a levnější řešení.

hodnocení

0x

A to je ta stěna o 10cm šikmo vertikálně či horizontálně?Jinak taky nechápu smysl dotazu.Přeci lince je jedno (pokud horizontálně) je zeď o 10cm ujetá,ale jiak je rovná.Po celé ploše bude přeci deska linky na stěně přiražena a nikde nic řezat nemusím .Raději pro nás méně "chápavé" dejte nákres jak to máte nebo rovnou foto.

doplněno 18.05.15 16:10:

Jenyk asi trefil hlavičkou na hřebíček!Myšleno jšikmá jak to písnul tesyk?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]