Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úprava užitkové vody

Od: pala odpovědí: 4 změna:
Nevíte někdo jak upravit vodu ze studny,je tvrdá,na bateriích věčně nános kamene,a co mě tíží nejvíc,zanáší kotel.Byl mi doporučen nějaký cosi přístroj mají prý v baumaxu za cca 1500 který ve vodě ten kámen naruší nebo co.Máte s tím někdo zkušebosti?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

4x

Problém změkčování vody tu už byl několikrát řeěen,ale není to jednoduché.Tvrdost vody netvoří vždy jen vápenec,a proto levná zařízení na bázi magnetizace vody nemusí fungovat v plné míře.Nejúčinější jsou systémy iontoměničů,které odstraní jak kationty(mangan,železo, těžké kovy,vápník a hořčík.Další pak anionty,fosfáty,dusičnany a sírany.Ovšem je to zařízení složité na obsluhu.Domnívám se,že by se vyplatilo spíše než pro celý bytový rozvod,použít jen před topným systémem.

Změkčování pomocí reverzní osmozy je v podstatě výroba demineralizované vody pomocí diamembrány,opět je voda zbavena všech příměxí,ale je zbytečné celo kapacitu věnovat pro celý dům,voda není vhodná pro pití,musí xe míchat s minerálními vodami.

JABRAKA

hodnocení

3x
Zmekčovací filtr. Není drahý, funguje..jen se musí občas měnit náplň.
pala
hodnocení

A na kolik to tak přijde?Filtr a pak ta náplň.Nějaký tip?co koupit?Problém je že se to nikomu nechce montovat.Asi.Už mi dva vodaři řekli že je to na ...

Cca 2000Kč.

Nicméně opravdu by nebylo od věci provést rozbor vody..

Protože pokud tam není jen vpápenec jak píše kolega Jabraka, ale např. i mangan, železo..atd, tak to klidně může být i 60tis Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]