Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozříznout kurtu z pásového dopravníku?

Od: vesnicanradek* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, potřebuji podélně na třetiny rozříznout kurtu z pásového dopravníku. Zkoušel jsem motorovku, ale to jde dost špatně...nemáte nějaký fígl jak na to? Díky za nápady, Radek.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Silný nůž a ruce.

Nebo se mi poslední dobou na podobné akce osvědčil segmentový kotouč na beton. Je tedy pravda že mám flexu s regulací otáček.

suchy*
hodnocení

0x

V pohode jsem pas narezal odlamovacim nozem,ale budte opatrny,chce to otevirat druhou rukou rez a davat pozor,aby se Vam nuz nezlomil.

hodnocení

0x

Tak kurta je dopravníkový pás. Aha.

Jestli máš dopravníkový pás dělený, tak bych ho smotal do válce a potom zkusil rozříznout. Jestli flexkou nebo na nějaké pásové pile a nebo možná i tou motorovkou.

Každopádně musíš ten smotaný pás z obou stran řezu nejak zafixovat (stáhnout kurtnou).

Výsledek bude asi dost nevzhledný. Bude žáležet na tom jak přesně to namotáš, stovnáš a jak kolmo budeš řezat.

Ideální by bylo na ještě osazený pás na dopravníku si fixou namalovat po celé délce pásu linky pro vedení řezu. Potom pás zdemontovat a položit na dřevěnou desku. Ta deska by měla být na stole, pod kterým můžeš podlíct i dopravníkový pás (tak abys ten pás nekřivil (pokud je v jednom kuse). Pak můžeš zkusit ostrý lámací nůž a po malých délkách prořezávat. Po noži bude bok pásu vypadat asi nejlépe. Když pás nožem nepůjde proříznout, tak vem místo nože flexku. Tady už bude bok pásu horší.

doktpr365*
hodnocení

0x

Záleží jak moc rovný to potřebuješ mít. Viděl jsem že to řezali přímočarkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]