Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastové víčko s jemný závitem - IBC

Od: zdenekm® odpovědí: 6 změna:

Zdravím. Pořídil jsem si IBC nádrž na zalévání. Na výstup chci dát plastové víčko a do něj ventil pro pohodlné napouštění vody do konve. Výpusť nádrže má ovšem jemný závit o průměru cca 60mm. V domácích potřebách jsem našel pouze víčko správného průměru, ale s hrubým závitem. Zatím se mi nepodařilo ani nic vhodného "vygooglit". Nějaký tip? Předem díky.

doplněno 15.05.15 08:34:

...přinejhorším vezmu víčko s hrubým závitem, ten trochu vybrousím a nalepím ho tam... Je to trochu prasácké, ale fungovat to bude. Ale přijde mi divné, že by se nedalo něco takového koupit - asi špatně hledám.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ta nádrž má zřejmě nějakého výrobce, který tam umístil výtok se závitem a také by měl k němu dodávat to víčko. Zkuste oslovit toho výrobce, resp. podívejte se na jeho stránky na internetu. Jinak, pokud půjdete cestou "bastlení", tak to víčko teflonovou páskou pouze napakujte, ale nezalepujte, aby se dalo zase někdy odšroubovat. Zdravím!

hodnocení

0x

Dobry den, jestli jeste kohoutek nemate, tak si muzete koupit uz hotovy vyrobek treba zde.

dum.bazos.cz/...

Ja jsem anstesti vicko dostal spolu s kontejnerem. Zkuste se obratit na osobu, kde jste kupoval.

hodnocení

Díky za odkaz. Inzerátů jsem prošel mraky a všude mají jenom hrubý závit. Tady též - dle fotek.

hodnocení

0x

Kdysi jsem řešil podobný problém.

Původní vypouštěcí ventil měl rozbitý vnitřek, tak jsem celý vnitřek vykuchal a na konec ventilu jsem epoxidem zalepil vodařskou redukci G2" vnější závit na G1" vnitřní závit.

Do takové redukce už si pak připojím jakékoliv šroubění nebo kulový kohout.

Když chci nádrž vyčistit nebo zazimovat, tak tam mám původní převlečnou matici, která drží vypoštěcí ventil. V tom místě armatůry rozpojím a můžu čisti nebo přezimovat.

hodnocení

Díky za tip. Asi to tak nějak dopadne.

Použít plastovou (silonovou) tyč patřičného průměru. Na soustruhu vysoustružit vnitřní závit požadovaných parametrů. Vysoustružený kus se závitem vložit a přilepit do vodovodní záslepky vhodného rozměru, případně ještě zajistit kolíkem (červíkem) proti protáčení. -miro

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]