Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu dát písek pod zámkovku?

Od: mitasbrno odpovědí: 9 změna:

Ahoj, dělám zámkovku (kousek chodníku u baráku) klasické íčko 6cm. Vykopal jsem výkop 40cm nasypal asi 30cm kačírku, ubouchal žábou, na to jsem dal frézovanou balenou drť stáhnul do roviny za pomocí trubek a opět ubouchal. Teď jde o to, jestli už na toto dát zámkovku a nebo dát ještě třeba 0,5 - 1cm písku nebo nějakého jemného štěrku a až do toho pokládat. samozřejmě tuto vrstvičku už bych asi neměl ubouchávat že? Prosím moc o radu mitas

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

turek2
hodnocení

0x

Písek není vhodny

Mohu dát písek pod zámkovku?
Mohu dát písek pod zámkovku? #2
mitasbrno
hodnocení

No a co teda místo písku?

frame*

Používá se štěrkodrť frakce 0-8 nebo 4-8.

Mohu dát písek pod zámkovku? #3

hodnocení

0x

U písku je nebezpečí, že voda protékající spárou, písek odplaví do podloží..

Opravdu je vhodnější dát štěrk 4-8, třeba 1,5cm...

Na chodník 30cm kačírku? To je jak pod auto..

doplněno 14.05.15 08:20:

Vždy záleží jak hodně je pevný podklad. Pokud máte kvalitně uhutněno, pak ještě jednou, není třeba vrstvu 4-8 hutnit. Ta se zhutní (deskou s gumou) s položenou zámkovou naráz, v jednom kroku

OK?

mitas

OK tak tedy koupím kárku drtě, jak radíte asi to bude opravdu vhodnější. 30cm kačírku je hodně, ale já ho mám od stavby šílené množství na hromadách, tak se ho potřebuju nějak zbavit:)

Ještě se zeptám pana Cukráře, ta úplně horní vrstva z té štěrkodrtě se už nijak nehutní jen se srovná do roviny a na to přijde pokládka, říkám to správně?

mitas

Děkuji za odpověď, to je srozumitelné.

liburena*

Jen se zeptám ..aby nerostly trávy , pomohla by nějaká folie? Prý ano , já myslím , že ne , prach se stejně napráší. Jak ale zabránit plevelům? Jen postřiky? Díky

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, křemičitý písek se potom používá jako "finále" na zaplnění spár v zámkovce.

Zdravím!

doplněno 18.05.15 12:55:

liburena - fólie je zbytečná, protože případný plevel vyroste ze spáry (nikoliv až z podkladu).

Ty tři nebo čtyři náhodné kousky, které vyrostou u nás na chodníku, prostě rukou vytrhnu.

humbucker*

Ahoj. Jak píše BEN. Ten křemičitý písek(dolovaný v Hrdoňovicích-Střelči, v Českém ráji-na dohled Trosek) si schovej a průbežně ho dosypávej do spár. Pak v nich neporoste mech a v prachu se nebudou tak lehce zachycovat a růst semena trav.

doplněno 18.05.15 23:03:

Ahoj. Protože se mi nechce ohýbat ke každé jednotlivé rostlince. tak je jednou za čas přestříknu Roundupem. Ty zatracený nový semínka. Tak po třech týdnech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]