Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit poctivé škvarky?

Od: cekrops® odpovědí: 9 změna:

Zdravím. Nevíte někdo kde se dají v Brně (a okolí) sehnat kvalitní škvarky? Myslím tím takové ty poctivé kostičky 1cm x 1cm dobře vysmažené . V řeznictvích jich mají sice všude plno ,ale jsou to jen tučné "paběrky" ...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

4x

nejlepší domácí - vyškvařit si doma

rybana

Jasně, koupím syrové sádlo, vyškvařím a je sádlo i škvarky, v čem je problém? Po škvarcích se jen zapráší, nejlepší jsou

čerstvé, horké, těm se kupované nemohou vyrovnat

I ty nejlepší škvarky do pár hodin po vyškvaření zvlhnou a změknou. Když chceš křupavý, musíš si je udělat sám. Skvěle a bez práce ti to udělá kupodivu i domácí pekárna na chleba. V té škvařím na podzim i sádlo z hus když příjde jejich čas. V kastrole se nikdy tak hezky ne udělá. Samozřejmě když mám sádlo z celého prasete tak to dělám venku na ohništi protože bych si tím zasmradil celý barák.
Vím že ses neptal jak to udělat ale kde sehnat. Takže píšu trochu mimo téma. Kdybys to měl blíž tak ti klidně škvarky slíbím. Ale do HK. to máš hodně z ruky :(

Kdo má rád "masové" tak místo sádla koupí bůček... ;)

hodnocení

1x

Zkuste se zeptat v masně Novák, co bývá v Penny. Před časem jsem tam koupila malou vaničku naprosto luxusních maďarských škvarků. Ale pak jsem kontrolovala účtenku za celý nákup a chuť na ně mě přešla. Hlásila jsem prodavačce, že se překlepla. Nepřeklepla. Ale byly opravdu moc dobré :).

uska*
hodnocení

1x

Když se mi doma nechce topit syrovvé sádlo, koupím hotové škvarky, nakrájím na malé kostky, proženu ve skleněné míse v mikrovlnce a nemají chybu.

Jojo, taky to dělám jako uska. Anebo hodím na pánev, přisolím, chleba, pivko. Mana nebesská! *palec*

lidus*
hodnocení

0x

V Penny u Nováka-luxusní je i ta cena a nebo Brno-Bystrc- MAX-masna naproti poště, Brno myslím, že je to ulice Minská, masna VEPŘEK. Ale ani jedny nejsou 1x1.

doplněno 12.05.15 21:18:

No jo ale stejně ty nejlepší škvarky jsou o zabíjačce.

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi...Nějak to "vyřeším"...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]