Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, mám pod dřezem el. ohřívač vody a navrchu na něm je pojištovák, při nahřívání vody z něho začne trochu kapat, sice to mám hadičkou svedeno do odpadu ale jen mě zajímá jestli je to v pořádku. Je mi jasny že při nahřívání vody dochází ke zvýšení objemu, proto tedy to trochu odpouští, ale chci to od vás odborníků potvrdit. Pokud nádoba nenahřívá, nic nekape. Děkuji za vaše rady
Pokud se voda v ohřívači nenahřívá, není jediný důvod k tomu, aby pojistný ventil odkapával (tedy pokud nenastane vyjímečná situace a ve vodovodním řadu nestoupne tlak nad běžnou hodnotu).
Stači aby pod sedlem PV bylo zrnko písku..a může odkapávat, potom stačí jak píše kolega protočit kolečkem a mělo by to přestat. Samozřejmě také může být "unavená" pružina PV (což se poslední dobou u nekvalitních PV stává poměrně často).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.