Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základy + věnec v jeden den

Od: junek odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, je možný vylít betonové základy k domu a ještě týž den zhotovit věnec...?

Základy se nechají vylít mixem a věnec pak sami míchačkou...

jde mi hlavně o zasychání betonu...oba betony budou mít jiný poměr složení cementu a písku...tak nevím zdali toto vše nebude mít pozdější nějaký špatný efekt

Dík

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nějak si nedovedu představit jak za jeden den stihnete vylít základy, postavit hrubou stavbu a ještě ten den udělat a vylít věnec domu.

Nebo prostě nerozumím otázce...

junek
hodnocení

jejda, chybička se vloudila...myslel jsem ten šalunk pro srovnání po vylití základů..cca 15 cm...vysoký. Šíře 30cm..

Jedná se o základy na garáž.

Já teda stavař nejsem, ale proč 15cm betonu pro srovnani? Nebylo by lepší to rovnou vylít rovně?

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.To víte,že to jde,proč by to nemělo jít?Já jsem otázku pochopil,protože jsem stavař.

hodnocení

0x

tak já nevím, ale mám zažité tak, že se dělají základové pasy a na ně se pak udělá deska zakrývající i to co je mezi pasy a tm se to celé srovná. Podle mě to dělat v jeden den nelze.

doplněno 12.05.15 07:21:

mj. nenazývejme to co se má dělat věncem, ten je obvykle nad zdivem.

doplněno 12.05.15 11:13:

ok, asi máte pravdu, ale do plochy se chodí manipuluje se s kde čím a tak, takže se motáte mezy pasy, které nejsou ještě zatvrdlé. Mj. a co bednění . . . to se tam nechá, no nevim. Stavba chce čas a ne spěch, ale dělá se to jak píšete . . .

Miramira, jde to delat v jeden den. Pripravi se salunk, zemnici pasek, zeleza a popripadne kameny a muze se to vylit najednou, nebo domychat. Po pravde nerozumim tomu, proc uz neobjednat o par kubiku betonu navic a nepouzit ten z betonarky, kde je zaruka kvality.

doplněno 12.05.15 11:17:

Jasne, musi se tam chodit a dat si pozor na zakladove pasy, aby se clovek nepropadnul. Na druhou stranu he deska a zaklad dobre spojeny - monilit. Jen je potreba dobre pripravit. Bedneni staci jen jako obvod desky, kdyz je nad zemi. Samozrejme se nesmi zapomenout na odpady a pruchody :)

hodnocení

0x

Junek, vy chcete vybetonovat ráno základy a večer desku?

Proč ne, klidně , žádný problém.

doplněno 12.05.15 17:14:

Dnešní a zítřejší beton se nikdy nespojí. Jakmile zatrvrdne, druhý se k němu nenaváže, ale většinou to nevadí.

junek

dobrý den, ne pouze základy + věnec...tedy pás, jak jsem zde pochopil že se to jmenuje..Myslel jsem pouze na spojení obou betonů...jenomže vše stejně nejde rychle jak člověk chce,tak došalování pásu a betonování se bude dělat talé zítra

Dobry den, mate zakladove pasy, ktere jsou do nezamrzne hloubky a na tom bude udelana betonova deska, na ktere budete stavet garaz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]