Nejste přihlášen/a.
Již několikráte jsem dostal na mé otázky dobré odpovědi a věřím,že i na tuto mi bude rada dobrá. O co mi jde. V roce 2000 jsem se sousedem odkoupil budovu bývalé obecní školy,ale bez pozemku,který nebyl součásti prodeje. Pozemek před tím(1988) vlastnil Místní národní výbor,který dle hospodářské smlouvy předal do správy Okresnímu národnímu výboru a ten k pozemku zřídil bezplatné užívání.Co nás zarazilo,že Pozemkový fond chtěl po nás zaplatit pronájem za pozemek 9 (devět ) let zpětně.Pronájem jsme již zaplatili,proto že se prý od toho odvíjí naše žádost na odkoupení pozemku pod budovou,kterou jsme koupili. Když jsme PF upozornili na výše uvedenou smlouvu a to,že po nás požadovali zaplatit zpětně pronájem nám poradili,že to můžeme dát k soudu.
Věřím,že se najde člověk,který rozumí této tématice a poradí.Děkuji.Kocjan
Chtěl bych ještě dodat,že v roce 2003 jsem žádal o odkoupení pozemku doporučeným dopisem,ale PF na mojí žádost nereagoval.
to je blbé, i když jste vstoupili do práv a povinností původního vlastníka, pak je třeba nezapomenout na promlčecí lhůtu, tedy dva roky (jednalo by se o bezdůvodné obohacení)... zaplatili jste o sedm let více...
pozemkovému fondu vyhrožte přes věcné břemeno, že si jej necháte soudně zřídit, pak byste pozemek ani nemuseli kupovat...
ale asi bych doporučoval navštívit advokáta
inu česká specialita, že superficies solo cedit u nás neplatí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.