Nejste přihlášen/a.
Hezký den všem,
za záchodem je vyústěn litinový odpad tvaru T, který je cca 15 cm pod úrovní podlahy zasunutý do hrdla litinového kolena. Bohužel téčko je prasklé, takže bych ho rád vyměnil za plast. Vysekal jsem těch 15 cm betonu a dostal jsem se až na hrdlo kolena. Odhaduju, že je to staré přibližně 40 let a tím pádem samozřejmě do sebe zarostlé. Nelze s tím nijak hnout. Máte někdo nějaký nápad, jak dostat ten T kus ven, aniž bych poškodil hrdlo kolena?
Díky Honza
Dobrý den, problém u litiny je, že je křehká a neodolá ranám. Když do toho budete tlouci, tak to může prasknout i o něco dál ve stoupačce a ani o tom nebudete vědět (než bude mokrý flek na zdi). Nešlo použít plast zasunutý do té litiny? Nebo flexibilní odtok? Zdravím!
P.S. Fotka by se hodila pro (snad) lepší radu.
Upřímně řečeno.. Pokud kreslím nějakou rekonstrukci staršího objektu, kde se má "cokoliv" připojovat na starou litinu (se změnou dispozice), tak do rozpočtu uvažuji reději kompletní demontáž litiny...a nahrazení za PP HT. Protože jinak se obávám, že mne instalatér přijde v noci strašit..Sám bych to předělávat nechtěl, tak to nedělám ani jinému.
Mám podobný problém. Potřebuji vytáhnout koleno, které je tam řádně zarostlé, lehký poklep se neosvědčil a vyškrábat to vůbec nejde. Poradí někdo co s tím? Díky
Hejkálku-doplním Tě ale jinak- ! Bylo více variant např se vližil provaz ,hrdlo přes provaz obalili jílem,po zatvrdnutí vytáhl provaz a vzniknuvší otvor se zalil asfaltem nebo roztaveným olovem.Osobně jsem ale toto neviděl dělat ale údajně se to tak dělávalo!
Tak dnes se mi to konecne podarilo vyndat...odvrtano a odrezano...drzelo to jako kamen, pilka, draty, chemie,...
bylo to udelany tak, ze by to vydrzelo dalsich 500 let
Obriznul jsem do dokola rucne platkem do pilky-bez efektu. Az kdyz jsem se dostal uplne zkrz a proskrabal to dratem do autogenu, pak to povolilo(cca po pulce obovdu). Ted tam strcim plastovou průměr 90, ta původní má 120. Poradite cim to omazat aby to tesnilo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.