Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betonovani terasy - JAK?

Od: tomiiiiik odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

mel bych dotaz k betonovani terasy, ktera bude z jedne strany napojena na rodinny dum a bude zastresena.

Jde mi o to, jak pripravit podlozi aby se mi beton v zime nezvedal a pripadne nenadelal nejake skody.

Chtel bych udelat dreveny salunk pripadne ze ztraceneho bedneni... Na beton prijde dlazba.

Diky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzajm
hodnocení

0x

Terasa - betonová deska, bude vysoká, bude přímo na zemi? Pokud ano, tak udělat základní desku, rovinu (vanu), po vyschnutí, vytvrdnutí, udělat izolaci vany, vložit a provázat armovací dráty a do bednění vylít betonem. Při tvrdnutí betonu, zrání, kropit tak jednou denně vodou (záleží zda to bude zrát na slunci nebo ve stínu). Po cca měsíci lze už pokládat dlažbu. Armovací dráty (vroubkované) jsou důležité pro rozložení sil pnutí betonu při schnutí, zrání, aby nepraskal. Izolace od země proti vlhkosti je jasná. Mezi domem a terasou také izolovat napojení.

tomiiik
hodnocení

Dekuji za rady :)

Mam vykopanou "vanu" k horni plose mi zbyva cca 30cm k betonovani..podklad je zatim hlina.

Mam to predtim necim vyplnit (sut, sterk, atd) pripadne jeste treba 10cisel vybrat? Mam plno starych stresnich tasek muzu tim?

Jeste jednou dekuji..

honzajm

Jestli jsem pochopil, děláte terasu k domu, tedy jde i o vzájemnou, stabilní polohu - v nákresu jsem to trochu ozřejmil. Jako podklad do vykopané jámy bych použil, když už, tenčí vrstvu nějaké drti - jak píšete, ale pokud máte možnost ji upěchovat, nebo opačně - vylít tenkou vrstvou betonu, do toho nasypat plošně drť, a znovu dolít betonem do roviny. Po zatvrdnutí udělat do bednění i boky vany, s přesahem nad okolní terén. Když vše vytvrdne, zaschne, udělat izolaci, vložit armatury, a vybetonovat terasu. Bednění pro vanu je dobré udělat vysoké tak, jak bude výška terasy bez dlažby. Myslím, že vše je zřejmé z nákresu.

Betonovani terasy - JAK?
tomiiik
hodnocení

Moc Dekuji za vas cas, nakres a rady :)!

Snad se vse povede jak ma...

Jeste jednou DIKY

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]