Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrnce jak na ně

Od: zavinac® odpovědí: 11 změna:

Zdravím,,čím vydrhnout hrnce ,aby byly jako nové..Myčku nemám ,,Dělám do Cylitem a nic moc. Víte?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mp*
hodnocení

2x

Zkuste hydroxid sodný, známý též také jako Krtek, či Čistič odpadů. Po rozpuštění ve vodě nechte působit na hrnec nejlépe přes noc. Pozor - silná žíravina, nutno použít gumové rukavice a pro jistotu i ochranné brýle. Nutno pak důkladně opláchnout. Jinak z abrazivních prostředků je fakt jeden z nejlepších Cif. A nová ostrá houbička také pomáhá. Dále pak drátěnka na nerez. Při kombinaci těchto metod nemůžete nemít uspěch.

pohanka*
hodnocení

1x

Hrnce vyrobené z jakého materiálu? Jsou-li to smaltované a máte je dlouho, tak jste možná oškrábala kvalitní glazuru a nic moc to lepší nebude.

doplněno 09.05.15 17:08:

Ošlehnuté, černé dno bych vzala též nějakým hrubým pískem. Na vnitřek nerezového nádobí doporučím vynikající sprej od drogerie Madel - italské čistící prostředky, neboli www.Drogerie.cz . Jmenuje Pulirapid Splendi za 58 korun. Trochu postříkat vnitřek, nechat chvilku působit, pošudlat hadříkem celý hrnec a opláchnout. Objednala jsem si od nich výrobky za 1200 Kč a jsem se vším velmi spokojená. .

hodnocení

Hrnce nerez to jsou,,,hlavně i ty dna,,mám plyn a ten udělá paseku.

hodnocení

1x

Zoberte si brusný papier zrnitosti 1000 a na mokro to aj vyleštite,len to vám dá zabrať na čas.

cesmina*
hodnocení

1x

Zkuste čistič na troubu či gril nebo si od někoho kupte tabletu do myčky ,rozpuste ji a do roztoku namočte hrnce.

lucie*
hodnocení

0x

Na hrnce(dna)mi pomohla stejně jako u konvice,kys.citronová.Poprášit a chvilku nechat působit,potom houbičkou a šlo to.Ale stejně tak to šlo výborně Cifem(či jiným abrazivem)a kartáčkem.

hodnocení

Cif jsem zkoušela a jde to ale málo...Ono je to takové ošlehnuté tím plynem..

hahanaj*

výborná je drátěnka na nerez a písek na nádobí obyčejnej, nemusí být žádnej speciální... ale umýt je pořádně po každém použití

hodnocení

0x

Skvěle také zabírá nechat špinavou část hrnce namočenou v octu, za pár dní se černota z připáleného dna sama odloupne.

hodnocení

Já myslím dno které opaluje plyn ve vnitř je mám ok,,

hodnocení

Děkuji všem za rady vyzkouším to,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]